Upoznajte novog volontera Udruge IKS – Marceau iz Francuske

*scroll below for the croatian version*

*prolistajte dolje za tekst na hrvatskome*

 

My name is Marceau, I am 20 years old and I come from France to Chartres, near Paris.

After the graduation of mine Baccalaureate, I studied economy but after one year I stopped because I really did not like it. So, I decided to study geography and now I have my degree. Then I stopped my studies for one year to travel around Europe to discover new people and new cultures. I hope this year will help me to improve my level of English, because it was one of my goal when I left France. Until now I feel I improved but I still need to practice it a lot. After this year I will continue my studies in September 2022.
 
I sent a lot of cv and I finally found a job in a hostel in Greece, I worked almost two months and I decided to move. Then went to Cyprus for a one-month volunteering experience and I picked olives to make olive oil. I was with fifteen others people from different countries in Europe, during this month I discovered flatsharing and I really like it. Currently, I am in Petrinja as a volunteering with the European Solidarity Corps in the association iks for a long term project (six months). I arrived the 5 of November and I live with interns Ena, Elena and Tereza. The 6th of November I made a hiking with my roommates, so I discovered the beautiful landscape, I also walk a little bit in Petrinja and I saw the damage of the earthquake. So, I hope I will help people who needs help here and have a good experience. 
 
 
Zovem se Marceau, imam 20 godina i dolazim iz Francuske, grada Chartres, blizu Pariza.

Nakon srednje školpočeo sam studirati ekonomiju, ali sam nakon godinu dana prestao jer mi se to baš nije svidjelo. Tako sam odlučio studirati geografiju i sada imam diplomu. Zatim sam prekinuo svoj studij na godinu dana kako bih putovao po Europi te otkrio nove ljude i  kulture. Nadam se da će mi ova godina pomoći da poboljšam svoje znanje engleskog, jer mi je to bio jedan od ciljeva kada sam odlazio iz Francuske. Do sada osjećam da sam napredovao, ali još uvijek moram puno vježbati. Nakon ove godine svoj studij nastavljam u rujnu 2022.

 
Poslao sam puno životopisa i konačno sam našao posao u hostelu u Grčkoj, radio sam skoro dva mjeseca i odlučio sam se preseliti. Zatim sam otišao na Cipar na jednomjesečno volontersko iskustvo i sudjelovao sam u branju maslina za proizvodnju maslinovog ulja. Bio sam s još petnaest ljudi iz različitih zemalja Europe, tijekom ovog mjeseca otkrio sam dijeljenje stanova koje mi se jako sviđa. Trenutno sam u Petrinji kao volonter Europskih snaga solidarnosti u Udruzi IKS na dugotrajnom projektu (šest mjeseci). Stigao sam 5. studenog i živim sa pripravnicama Enom, Elenom i Terezom. 6. studenoga sam sudjelovao u planinarenje sa svojim cimericama, pa sam otkrio prekrasan krajolik, malo sam prošetao i Petrinjom i vidio sam štetu nastalu od potresa. Nadam se da ću pomoći ljudima kojima je ovdje potrebna pomoć i da će mi ovo biti dobro iskustvo.
 

The project Change Makers is funded by the Agency for mobility and EU programs throughout the European Solidarity Corps program. The contents of this article is the sole responsibility of Association IKS.

Projekt Change Makers  financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.