Lutkarska predstava u Karlovcu – „Budi cool, volontiraj“

Volonteri i zaposlenici Udruge IKS dan 6. srpnja 2021. proveli su u Karlovcu u dobrom društvu udruge Carpe Diem sudjelujući na njihovom programu “Dnevni boravak u Karlovcu”. U sklopu navedenog programa volonteri udruge Carpe Diem održali su umjetničku radionicu koja je svojom jednostavnošću privukla velik broj djece. Potrebni su bili mali papir, akrilne boje, ravnalo i dobra volja. Kreativnosti se pridružio i naš volonter Loic time što je održao radionicu izradu papirnatih ptica, a niti odrasli se nisu ustručavali sjesti za stol i napraviti svoju ptičicu u različitim bojama. 

Kraj druženja obilježen je lutkarskom predstavom „Budi cool, volontiraj“ u izvedbi volontera Udruge IKS koji su imali priliku zagrijati se za ovu prigodu na otvorenju Knjiguške u Petrinji. Već prilično ugodnu atmosferu upotpunio je prizor ozarenih dječjih lica koja su uživala u predstavi i okušala se u pogađanju država iz kojih dolaze naši strani volonteri. Lutkarska predstava održana je u sklopu projekta Puppetry and Education u partnerstvu s Agence Nationale pour l’Information des Jeunes  iz Luksemburga, a prijateljstvo s Carpe Diemom, dodatno je razvijeno u danima nakon potresa kada su ugostili našeg volontera Loica kao člana tima. 

Ostatak večeri uživali smo u razgovorima i dobrim osjećajima zadovoljstva koje nam govori da je sve moguće kad se ljudi povežu i potaknu maštu jedni u drugima. Nadamo se stoga da ćemo uskoro ponovno u Karlovac ili da ćemo imati priliku ugostiti Karlovčane u našoj Petrinji kako biste i vi imali priliku upoznati rad dragih nam Carpe Diem-ovaca.

 

 

 

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.

The contents of this article is the sole responsibility of Association IKS.

 

Projekt ”Puppetry and Education” financiran je sredstvima Nacionalne agencije Luksemburga. 

The project ”Puppetry and Education” is funded by the Luxembourg National Agency.