Gostovanje Udruge IKS na Memorijalnom turniru Goran Jekić u Mošćenici

Memorijalni turnir „Goran Jekić“ u Mošćenici tradicionalno organizira neformalna grupa mladih iz Mošćenice, s ciljem obilježavanja smrti prijatelja Gorana Jekića te promicanja zdravog života i aktivne participacije mladih u životu zajednice. 19. srpnja Udruga IKS doprinijela je tome događaju zabavnim i interaktivnim aktivnostima za djecu i mlade. Tako su najmlađi posjetitelji turnira imali priliku iskoristiti boje i platna te vlastitu kreativnost i napravili navijačke zastave kako bi bodrili ekipe kojih je bilo toliko puno da se turnir protegao do kasnih noćnih sati.

 

 

Osim zastava, bilo je tu i obojenih ruku i nogu, a igrali smo i društvene igre. Naši međunarodni volonteri učili su od djece riječi na hrvatskome, a djeca su upijala znanja iz engleskog jezika. Iskušali smo se u ciljanju lopte kroz automobilsku gumu koja visi na prečki i osim što smo prisustvovali plemenitoj tradiciji, zabavili smo se i proveli jednu prekrasnu nedjelju zajedno.

Provedbu aktivnosti organizirali su međunarodni volonteri Udruge IKS, koji sudjeluju na provedbi aktivnosti projekta “Change makers”, financiran sredstvima EU iz programa Europskih snaga solidarnosti. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.