Završetak provedbe projekta u kaznenim tijelima

Udruga IKS kontinuirano provodi projekte u kaznenim tijelima od 2017. godine te smo kroz te aktivnosti razvili jako dobru suradnju s Kaznionicom u Glini. Od listopada 2019. godine do kraja 2020. godine trajao je projekt „UČIni više“ financiran sredstvima Ministarstva pravosuđa i uprave koji nam je omogućio početak suradnje sa Zatvorom u Sisku.

Projekt „UČIni više“ postigao je ciljeve osiguranja obrazovanja odraslih za zanimanja zavarivača REL postupkom te za jednostavne poslove u kuhinji, te usavršavanja kroz edukacije Kluba tražitelja posla, edukacije o poduzetništvu, radionice o financijskoj pismenosti i pisanju projekata te edukativnih aktivnosti obilježavanja Europskog dana jezika i Svjetskog dana dostupnosti informacija. Ovim aktivnostima htjeli smo motivirati sudionike na preuzimanje odgovornosti u svom životu, na preuzimanje vlasništva nad vlastitim procesima učenja te razviti želju za cjeloživotnim usavršavanjem.

Nakon razornog potresa na području Banovine koji se desio 29. prosinca 2020.  i Zatvor u Sisku i Kaznionica u Glini pretrpjeli su značajne štete, a nažalost i Udruga IKS ostala je bez svog prostora za djelovanje. I u ovim teškim uvjetima okrećemo se budućnosti. Iako je projekt „UČIni više“ službeno završio to ne znači kraj naše suradnje s kaznenim tijelima te ćemo nastavljati tražiti nove prilike za zajedničkim ciljem poboljšanja kvalitete života zatvorenika u svrhu uspješne resocijalizacije.

Ovaj članak dio je vidljivosti projekta “UČIni više” koji financira Ministarstvo pravosuđa i uprave. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.