Upoznajte našu novu volonterku – Emily iz Engleske

*scroll down for Croatian version

Hello,

my name is Emily, and  I grew up in a small but lively rural town in England. I then went to The University of Manchester where I studied Genetics. I have always loved exploring and travelling, so I utilised my long summers as a student to travel, work and volunteer abroad. These adventures took me across to France and as far away as Kenya – I loved every cultural experience and challenge thrown at me, and I look forward to the challenges that volunteering in Petrinja may bring.

Other than travelling, my other hobbies include cycling, hiking and cooking. I like to travel everywhere by bike if I can, to get the fresh air in my lungs and to get lost down small country lanes. As for cooking, I like to experiment with new flavours and try new dishes to share with friends. 

For the past year, I have been living in Croatia. I have been lucky enough to visit many different towns and meet so many friendly people, I didn’t want to leave. I had heard so much about the 2020 earthquake on the news, but when driving through Petrinja one day, it hit me how devastating the destruction was. I knew then that I wanted to move to Petrinja, to offer my time and help the community where needed.

I look forward to spending the next four months here. I hope to learn and share skills, bring positivity to daily life and be part of rebuilding Petrinja!

________________________________________________________________________________________

Moje ime je Emily, i odrasla sam u malom ali živahnom ruralnom gradiću u Engleskoj. Zatim sam otišla na Sveučilište u Manchester gdje sam studirala genetiku. Oduvijek sam voljela istraživati i putovati, pa sam svoja duga ljeta kao studentica iskoristila za putovanja, rad i volontiranje u inozemstvu. Ove su me pustolovine odvele u Francusku, pa čak i u Keniju – volila sam svako kulturno iskustvo i izazov koji mi je bio bačen, i veselim se izazovima koje volontiranje u Petrinji može donijeti.

Osim putovanja, moji hobiji su bicikliranje, planinarenje i kuhanje. Volim svugdje putovati biciklom ako mogu, da udahnem svježi zrak u pluća i da se izgubim niz male seoske uličice. Što se kuhanja tiče, volim eksperimentirati sa s novim okusima i isprobavati nova jela koja bih podijelila sa prijateljima.

Zadnjih godinu dana živim u Hrvatskoj. Imala sam sreću  posjetiti mnoge različite gradove i upoznati toliko ljubaznih ljudi da nisam željela otići. Toliko sam toga čula o potresu 2020.godine na vijestima, ali kada sam se jedan vozila kroz Petrinju stvarno me pogodilo koliko je razorno uništenje bilo. Tada sam znala da se želim preseliti u Petrinju, ponuditi svoje vrijeme i pomoći zajednici gdje je potrebno.

Radujem se što ću ovdje provesti sljedeća 4 mjeseca. Nadam se da ću naučiti i podijeliti vještine , unijeti pozitivu u svakodnevni život i biti dio obnove Petrinje!

 

 The project Change Makers is cofinanced by the European Union under the European solidarity corps program. The content of this article is the sole responsibility of Association IKS.

Projekt Change Makers sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.