Time to move kampanja

Mjesec listopad rezerviran je za zabavne aktivnosti s mladima jer tijekom cijelog listopada traje Time to move kampanja. Time to move je najveća kampanja Eurodesk mreže s ciljem informiranja mladih o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i šire.

Eurodesk je besplatni informacijski servis Europske komisije, a u svojoj mreži broji preko 1200 multiplikatora, to jest organizacija koje rade s mladima, a vode ih 34 nacionalna centra. Agencija za mobilnost i programe EU je hrvatski nacionalni Eurodesk centar sa 15 multiplikatora diljem Hrvatske.

Udruga IKS je dio mreže multiplikatora od 2016. godine, što znači da s još većim naporima radimo na informiranju mladih o prilikama za mobilnost. U 2019. godini mlade su dočekale neke nove prilike poput Discover EU i Europskih snaga solidarnosti, a na raspolaganju im je i Erasmus+ program kroz koji svatko može pronaći nešto za sebe – poput razmjena mladih, Erasmusa za poduzetnike, Salto youth treninga i studiranja u inozemstvu.

Ovog mjeseca Udruga IKS je pripremila brojne aktivnosti za mlade te ćemo posjetiti Metalurški fakultet u Sisku i Učiteljski fakultet u Petrinji, organizirali smo i “Game night by Eurodesk” gdje ćemo zaigrati razne igre, a mladi će imati prilike osvojiti cool nagrade.

Pozivamo sve mlade da prate našu web i facebook stranicu te posjete događaje koje smo organizirali. Ukoliko niste iz Petrinje ili okolice, možete na Time to move karti provjeriti koji event je najbliži vama.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.