[POSAO] POSTANI AMBASADOR/ICA MOGUĆNOSTI ZA MLADE U UDRUZI IKS

Mlada si osoba koja želi raditi i dati svoj doprinos organizaciji civilnog društva?
Volio/Voljela bi raditi u Petrinji ili okolici?
Želiš da tvoj posao uključuje i rad na terenu?
Vjeruješ da je moguće kreativno i pozitivno utjecati na život u lokalnoj zajednici?

 

Ako si na sva pitanja odgovorio/la afirmativno – svakako čitaj dalje!

 

U sklopu projekta Social Innovators, a kao nastavak Programa prakse i mentoriranja u civilnom društvu, organiziramo natječaj za zapošljavanje u udruzi za jednu osobu na godinu dana. Radi se o početničkoj poziciji za osobu koja nema formalnog radnog iskustva u civilnom društvu (nije radila na ugovor o radu).

Cilj projekta je utjecati na lakše zaposlenje mladih koji su stekli obrazovanje iz područja društvenih i  humanističkih znanosti te promovirati zapošljavanje u udrugama kao svojevrsnim akceleratorima mekih vještina i kao atraktivnog okruženja za rad, učenje i održiv doprinos zajednici. Projekt u Hrvatskoj koordinira Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), a projekt se odvija još i u Sloveniji i Bugarskoj, uz podršku ekspertnih partnera iz Norveške.

Organizacija koja će zaposliti jednu osobu na godinu dana je udruga IKS iz Petrinje. Sjedište organizacije je Petrinja, a mjesto rada obuhvaća šire područje SMŽ pogođeno potresom. Udrugu IKS 2003. godine osnovala je skupina mladih entuzijasta koji su u poslijeratnoj zajednici željeli pokrenuti pozitivne promjene. Puni naziv organizacije je Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota.

ŠTO NUDIMO?

Ugovor na godinu dana za jednu osobu za početničko radno mjesto Ambasador/ica mogućnosti za mlade.

Osim zaposlenja, to je prilika da:

 • Stekneš iskustvo, vještine i znanja potrebne za rad u civilnom društvu
 • Doprineseš važnim projektima i aktivnostima koje će uključivati i aktivnosti vezane uz saniranje potresom pogođenih područja Banije
 • Radiš u ugodnom, dinamičnom i zanimljivom radnom okruženju u kojem je svaki dan različit i uključuje i izazovne zadatke koji će te izvući iz zone komfora i omogućiti ti da naučiš mnogo u malo vremena
 • Sjajan tim i suradnike
 • Priliku da radiš i u uredu i na terenu i imaš kontakt s narazličitijim skupinama ljudi

 

Zvuči kao posao za tebe?

Provjeri zadovoljavaš li uvjete propisane projektom i možeš li se pronaći u opisu posla i zaduženja.

 

UVJETI

→ imaš manje od 30 godina

 imaš hrvatsko državljanstvo

 nisi imao/imala prilike steći formalno radno iskustvo u civilnom društvu (pod formalnim radnim iskustvom mislimo na ugovor o radu)

 završio/la si studij humanističkog ili društvenog usmjerenja

 poznaješ engleski jezik u dovoljnoj mjeri da ga možeš koristiti u povremenom radu na međunarodnim projektima

 

DODATNE PREDNOSTI

 Ovo nije uvjet, ali s obzirom na to da se ovaj natječaj nadovezuje na Program prakse u civilnom društvu, prednost imaju osobe koje su završile ili završavaju praksu u udrugama u sklopu programa

 Također, ako si do sada volontirao/la u nekoj udruzi i imaš izražen interes za rad u civilnom društvu, to ćemo također uzeti u obzir

 

OPIS POSLA I ZADUŽENJA

 • sudjelovanje na provedbi i koordinaciji tekućih aktivnosti i budućih projekata Udruge IKS
 • sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih akcija i programa
 • rad na izvještavanju o provedenim aktivnostima i projektima
 • praćenje otvorenih natječaja
 • sudjelovanje u pripremi projektnih prijedloga sukladno potrebama zajednice
 • osnaživanje mladih članova i volontera organizacija civilnog društva u SMŽ za razvoj njihovih karijera unutar civilnog sektora
 • pomoć u umrežavanju organizacija civilnog društva koje vode mlade osobe – osmišljavanje i provedba zajedničkih aktivnosti s ciljem demokratizacije društva i aktiviranja mladih u lokalnoj zajednici
 • rad na međusektorskoj suradnji s obrazovnim institucijama usmjerena na demokratizaciju društva (društveno korisno učenje kroz nastavu sociologije, politike i gospodarstva, građanskog odgoja)
 • rad na međusektorskoj suradnji sa zdravstvenim i obrazovnim institucijama usmjerena na prevenciju ovisnosti među mladima (HZJZ, škole, fakulteti)
 • osnaživanje mladih za zagovaranje prepoznavanja i rješavanja problema i potreba zajednice na inovativan način
 • osnaživanje mladih za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici (informiranje mladih o izvorima financiranja aktivnosti inicijativa i udruga kroz javne natječaje resornih ministarstava RH, uloga Savjeta mladih u lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, državne institucije; treninzi za osnivanje inicijativa i udruga te rješavanje administracije vezane uz rad organizacija civilnog društva)

 

KAKO SE PRIJAVITI? 

Prijaviti se možeš ispunjavanjem ovog formulara.

 

Rok za prijavu je 21. ožujka u ponoć.

SELEKCIJA I PLANIRANI POČETAK RADA

Nakon što pregledamo sve pristigle prijave, osobe koje uđu u drugi krug natječaja bit će pozvane na usmeni intervju koji će se odviti između 23. i 26. ožujka putem platforme Zoom. Planirani početak rada u udruzi IKS je 1. travnja 2021.

*Dostavom traženih podataka dajete privolun Udruzi IKS i Incijativi mladih za ljudska prava za prikupljanje i obradu svojih podataka u svrhu izbora osobe koja će se zaposliti putem natječaja te u svrhu izvještavanja rezultata projekta Social Innovators prema donatorima. Incijativa mladih za ljudska prava (Voditelj obrade) i Udruga IKS će sve vaše navedene osobne podatke evidentirati i zaštititi u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Općom Uredbom (EU) 2016/679 o zaštiti podataka.

 

Projekt Social Innovators financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška kroz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu.