NI KORONA NI POTRES NE MOGU NAS ZAUSTAVITI!

“Evolucija zajednice” projekt je čiji je glavni cilj podići kapacitete, motivaciju te razvoj mekih i transverzalnih vještina marginaliziranih skupina kroz edukativne programe usmjerene ka zapošljavanju ili samozapošljavanju.  Od samog početka nailazi na niz izazova. Na koronu smo se već naviknuli te reorganizirali ljude i aktivnosti kako bi provedba projekta mogla odvijati predviđenom dinamikom.

Negdje na polovici projekta zadesila nas je serija razornih potresa koji su doslovno razorili Petrinju. Isto je doživjela i naša zgrada koju smo taman osposobili za poduzetnički inkubator kojem smo dali ime “EVOLUT”. Tu je početkom studenog počela inkubacija naših sudionika koji žele pretvoriti svoju ideju u posao, međutim potres nam je dobro razmrdao u svakom smislu pa smo morali zastati i reorganizirati se.

Nakon nekog vremena kada smo došli sebi, uspjeli smo još jednom reorganizirati ostatak programa i transferirati edukativne programe iz uglavnom čisto teoretskih u praktičnu edukaciju putem više tematskih dvodnevnih studijskih posjeta.

Prva tematska studijska posjeta je bila društvenom poduzeću “Putem OAZE”, tijekom koje su sudionici na praktičnim primjerima educirali na teme kao što su: istraživanje tržišta, marketing te B2B savjetovanje s glavnim osobama koje vode različite aspekte poslovanja društvenog poduzeća.

Kako je to izgledalo možete vidjeti na ovih par fotki..

Sljedeća stanica Čakovec, bumo vidjel kaj bu..

Projekt Evolucija zajednice sufinanciran je kroz Europski socijalni fond Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ – “Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru”. Projektne aktivnosti provodit će se tijekom 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.224.922,45 kn.