Nova volonterka u Petrinji! – Upoznajte Ethel!

Hey IKS!

My name is Ethel, I am also French and I am the new volunteer coming to help the association for 2 months between June and August.
I am 18 years old – so basically the youngest member – and I study politics and sociology with a Franco-German dual diploma. My hobbies are quite varied like reading, writing, and drawing, but above all, I love spending time outdoors when hiking or climbing. I also have some weird passions, for instance, I am a big fan of dream pop (psychedelic alternative rock for junkies) and I am addicted to sudokus. At the end of this theoretical year, I felt the need to reconnect with others and make my free time useful; so this period of summer time was appropriate to go abroad and experience new things! In Petrinja, I would like to assist IKS in helping the inhabitants who suffered from the
earthquake, by suggesting activities and animating their daily life! I particularly appreciate the wide range of publics IKS can touch, it’s then a great opportunity for me to meet people from different ages and walks of life. My final goal is to speak usual Croatian at the end of this volunteering project and maybe make Croatian friends!

See you in Petrinja:)

________________________________________________________________________________________________

Moje ime je Ethel, također sam Francuskinja i nova sam volonterka koja dolazi pomoći udruzi 2 mjeseca između lipnja i kolovoza.

Imam 18 godina – dakle u osnovi sam najmlađi član – i studiram politiku i sociologiju s francusko-njemačkom dvojnom diplomom. Moji hobiji su prilično raznoliki poput čitanja, pisanja ili crtanja, ali prije svega volim provoditi vrijeme na otvorenom prilikom planinarenja ili penjanja. Imam i neke čudne strasti, na primjer: veliki sam obožavatelj dream popa (psihedelični alternativni rock) i ovisna sam o sudoku. Na kraju ove teorijske godine osjetila sam potrebu da se ponovno povežem s drugima i da svoje slobodno vrijeme učinim korisnim; pa je ovo ljetno vrijeme bilo prikladno otići u inozemstvo i doživjeti nove stvari! U Petrinji želim pomoći IKS-u u pomoći stanovnicima koji su proživjeli potres, sugerirajući aktivnosti i animirajući njihov svakodnevni život! Posebno cijenim širok spektar javnosti koje IKS može dotaknuti, to je onda odlična prilika za mene da upoznam ljude iz različitih dobi i sfera života. Moj konačni cilj je govoriti uobičajenim hrvatskim na kraju ovog volonterskog projekta i možda steći hrvatske prijatelje!

Vidimo se u Petrinji 🙂

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost Udruge IKS!

The contents of this article is the sole responsibility of Association IKS.