Nacionalni trening za Eurodesk multiplikatore

Eurodesk je mreža od preko 1600 organizacija diljem Europe koje rade na informiranju mladih o prilikama za mobilnost. U Hrvatskoj dio Eurodesk mreže čini 15 organizacija, a predvođeni su Agencijom za mobilnost i programe EU. Svake godine Agencija za mobilnost organizira nacionalni trening za Eurodesk multiplikatore u svrhu poboljšanja kvalitete rada s mladima te usvajanja novih znanja i metoda rada.

2020. godine nacionalni trening održao se od 25. do 27. studenog, u on-line okruženju putem Zoom aplikacije, jer su mjere za sprječavanje pandemije Covid 19 virusa onemogućile da se okupimo uživo. To vrijedne multiplikatore nije spriječilo da se s veseljem uključe u zadatke, prate planirani program i druže. Obrađene su teme poput Youth Wiki platforme, digitalnog rada s mladima i kako razviti „zeleni“ posao i paziti na utjecaj na okoliš.

Trening je završio radionicom o vještinama oblikovanja poruka i uvjeravanja publike te osmišljavanjem aktivnosti za obilježavanje Eurodesk 30-og rođendana. I u ovo izazovno vrijeme Eurodesk multiplikatori na raspolaganju su mladima, rade na promoviranju mobilnosti i pružaju provjerene informacije. Ako te zanima koje su ti mogućnosti dostupne pogledaj Eurodesk web stranicu ili se javi najbližem multiplikatoru.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.