KUMS u Petrinji

U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih, 29. svibnja Udruga IKS je u petrinjskom gradskom parku ugostila Koordinaciju udruga mladih Siska. 

Koordinacija udruga mladih Siska savez je od osam udruga koje djeluju u prostoru Kluba mladih Skwhat u Sisku. Sve udruge članice Koordinacije aktivno doprinose razvoju sadržaja u lokalnoj zajednici prilikom čega prostor Kluba Skwhat predstavlja neophodnu platformu za razmjenu ideja, umrežavanje i provedbu aktivnosti članica KUMS-a. 

S ciljem podizanja duha zajednice i predstavljanja nesvakidašnjih aktivnosti kojima se mladi u lokalnoj zajednici bave, odlučili smo u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih u našem gradskom parku ugostiti upravo neke od članica Koordinacije udruga mladih Siska. 

Članovi Udruge za promicanje kulture, multimedije i ekstremnih sportova Kištra, Sven Herceg i Marin Bandić provozali su se gradom na svojim skateboardovima i pozvali građane da nam se pridruže u parku. Predstavnik Udruge za promicanje kulture Green Hill – Sven Herceg, osmislio je i po relativno kišnom vremenu izradio “Community (R)evolution” grafit. Djevojke iz Udruge za promicanje alternative i nezavisne kulture Alternacija – Iva Toš, Nadja Matešić i Ena živković postavile su izložbu lokalnih umjetnika u sklopu programa “Artist Nouveau” i provele svoj program Cookanja, a DJ Ivan Celčić (Who Am I) iz Udruge Kult. Com (Area53 kolektiv) sve je okupljene rasplesao odličnim odabirom glazbene podloge. Izuzev ostalih volontera Kluba mladih Skwhat, u pripremanju i provedbi ovog dijela obilježavanja Europskog tjedna mladih u Petrinji pomogli su i ESS volonteri Udruge IKS. Također, navedenim udrugama pridružila se i Udruga IKS s info štandom o mobilnosti te Udruga SkLine i njeni članovi Sven Herceg, Valentino Smuđ, Rea Grgurač i Monika Jurić koji su sve okupljene podučili svemu što trebaju znati o hodanju po gurtni, a ujedno su prezentirali svoje vještine!

S obzirom na prilično velik broj okupljenih mladih i ostalih članova lokalne zajednice, možemo reći da je ovaj događaj ostvario veliki uspjeh! Nadamo se da smo neke od njih zaista potaknuli na pronalazak novog hobija ili pak na aktiviranje u nekoj od udruga s čijim su se radom upoznali!

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.