Eurodesk slavi rođendan

Ove godine Eurodesk slavi 30 godina postojanja u Europi i 10 godina rada u Hrvatskoj. Ova priča je započela 1990. godine u Škotskoj sa skromnim ciljem podizanja svijesti mladih o prilikama za mobilnost te informiranja o razmjenama mladih u Europi. Danas Eurodesk mreža broji preko 1100 organizacija diljem Europe od kojih je 16 iz Hrvatske. Koordinator Eurodesk aktivnosti u Hrvatskoj je Agencija za mobilnost i programe EU, a u suradnji s Eurodesk multiplikatorima organizira mnoštvo aktivnosti.

Udruga IKS dio je Eurodesk mreže od 2016. godine i svakodnevno radimo na informiranju mladih o prilikama za mobilnosti, učenjem i usavršavanjem. Ove godine sudjelovali smo u obilježavanju 30 godina Eurodeska te organizirali rođendansku proslavu.

18. prosinca 2020. postavili smo ukrase i lampice, pripremili tortu i pozvali članove Upravnog vijeća Udruge IKS da zajedno proslavimo. Cilj je bio upoznati članove vijeća s Eurodeskom, angažmanom Udruge IKS u mreži te raznim prilikama koje Eurodesk promovira. Nakon što smo probali tortu i podijelili naša iskustva s mobilnosti, članove Upravnog vijeća opskrbili smo promotivnim materijalima kako bi mogli postati naši ambasadori u zajednici.

Svi mladi koji žele znati više o mogućnostima koje im nudi Europska unija te o brojim programima za mlade, mogu se javiti na mail mobility@udrugaiks.hr ili nas kontaktirati na Facebook ili Instagram stranici Udruge IKS.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.