Završna konferencija LPZ SMŽ

U Županijskoj komori Sisak u ponedjeljak, 22. veljače 2016. godine u 13 sati, održana je završna konferencija u okviru projekta „Razvojem partnerstva do smanjenja nezaposlenosti“.

Na završnoj konferenciji predstavnicima medija i članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko – moslavačke županije (LPZ SMŽ) predstavljene su odrađene aktivnosti i postignuti rezultati projekta.

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak. Partner u projektu je Razvojna agencija SI-MO-RA d.o.o., dok u ulozi suradnika sudjeluju svi članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko – moslavačke županije koje trenutno broji 26 članova.

Opći je cilj projekta pridonijeti povećanju zaposlenosti u Sisačko – moslavačkoj županiji putem poboljšanja kapaciteta i učinkovitosti LPZ SMŽ kako bi se izgradilo efikasno i organizirano partnerstvo, kompetentno za razvoj lokalnih inicijativa koje će ostvariti pozitivne učinke u Sisačko – moslavačkoj županiji. Kapaciteti i učinkovitost LPZ SMŽ su se poboljšali kroz provedbu tri komponente aktivnosti: 1.operativno planiranje i unaprjeđenje internih procedura, 2. edukaciju članova LPZ SMŽ za razvoj i upravljanje EU projektima, praćenje i evaluaciju i 3. promotivne aktivnosti i uspostavu Info točke. U okviru projekta osnovano je Tijelu za koordinaciju i savjetovanje u pripremi i provedbi projekata te Tijelo za praćenje Strategije (za razvoj ljudskih potencijala).

Uspostavljena Info točka LPZ SMŽ, uspjela je pridonijeti važnosti, vidljivosti i prepoznatljivosti LPZ-a SMŽ te njegovoj dostupnosti javnosti kroz pružanje informacija, poticanje suradnje i partnerstva te davanje smjernica o razvoju inicijativa u skladu s potrebama u Sisačko – moslavačkoj županiji.

b01

Projekt završava sa provedbom 25. veljače 2016. godine nakon 12 mjeseci provedbe. Ukupna vrijednost projekta je 26.486,13 €, a sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 23.925,81 €, odnosno 90,33% ukupne vrijednosti projekta. Projekt je financiran u okviru natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza ll“

Zapisnik sa završne konferencije nalazi se na poveznici ovdje.