Predstavljanje natječaja “LokoVez” u Petrinji

U četvrtak, 25.02. u prostoru Građanskog centra Zaklada Slagalica iz Osijeka u partnerstvu sa Zakladom Zamah iz Zagreba predstavila je natječaj za dodjelu financijskih podrški LokoVez za udruge na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije.

Natječaj su predstavile Jelena-Gordana Zloić i Danijela Goluska iz Zaklade Slagalica i Ivana Zima iz Zaklade Zamah.

 

Program financijskih podrški LokoVez ima za cilj ojačati kapacitete udruga za prikupljanje sredstava u lokalnim zajednicama, potiče povezivanje aktivnih građana i građanki u prepoznavanju potreba, korištenju dostupnih lokalnih resursa (infrastrukture, znanja, vještina, tradicije, novca i dr.) i zajedničkom radu u rješavanju potreba i razvoju svoje zajednice. Udruge prijavljuju iskaz interesa za projekt koji rješava konkretan problem u lokalnoj zajednici, uključuje građane u razvoj lokalne zajednice, potiče partnerstvo i umrežavanje javnog, poslovnog i civilnog sektora, a od rezultata projekta korist ima šire građanstvo.

Za financiranje projekata u okviru ovog Poziva raspoloživ je iznos od 324.000,00 kuna.
Broj tehničkih podrški: do 16 tehničkih podrški
Iznos pojedinačnog ugovora za tehničku podršku: Kn 1.500,00
Broj podrški: do 15 financijskih podrški
Najveći iznos podrške: Kn 20.000,00

Program LokoVez se provodi u dva dijela kroz koji će zaklade osigurati izobrazbu uz mentorsku i tehničku podršku za prikupljanje sredstava u lokalnim zajednicama te financijsku podršku najuspješnijim projektima:

1. Edukacija i osnaživanje za prikupljanje sredstava na lokalnoj razini.
Zaklada će organizacijama čiji predstavnici uspješno dovrše program izobrazbe dodijeliti i 16 tehničkih podrški u pojedinačnoj vrijednosti od Kn 1.500,00 za aktivnosti prikupljanja sredstava za predložene projekte.
2. Financijska podrška Zaklade nakon prikupljanja sredstava u lokalnim zajednicama
Zaklade će dodijeliti do 15 podrški u pojedinačnoj vrijednosti do najviše Kn 20.000,00, tj. u omjeru 1:3 u odnosu na sredstva koja će udruge prikupiti.

Rok za podnošenje iskaza interesa je 30 dana od dana objave, a završava 15. ožujka 2016. godine.

Nakon izlaganja sudionici su postavljali pitanja i razmijenili svoja iskustva u pisanju projekata te se pozdravili uz mogućnost ponovnog susreta kroz suradnju i partnerstvo na projektima.

 

Ova radionica dio je programa e-misija koji je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S.- savjetovanje, osnaživanje, suradnja u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.