Skupština Zajednice info centara za mlade

Zaposlenice udruge IKS Sabina Stipanec i Barbara Kositer su u utorak 1. ožujka sudjelovale su na sjednici Skupštine Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj. Sjednica je održana u Zagrebu u prostorijama udruge Zamisli, koja je i partner na projektu „INFO! INFO!“.

Info centar za mlade Udruge IKS tom prilikom primljen je u pridruženo članstvo u Zajednici info centara za mlade, a nakon godinu dana ima pravo zatražiti punopravno članstvo u Zajednici.

Zajednica informativnih centara za mlade neprofitna je nevladina organizacija osnovana 2008. Godine u Zagrebu s ciljem razvoja kvalitetnog sustava informiranja mladih u Hrvatskoj. Krovna je organizacija za rad na informiranju mladih, a ciljane skupine su joj Info-centri za mlade te nevladine organizacije koje pružaju različite informacije za mlade. Misija Zajednice je umrežavanje info centara, poticati razvoj info centara i članica te osnažiti i stručno usavršiti sve članice.

Ponosni smo što je Zajednica prepoznala rad Info centra za mlade Petrinja, iako službeno djeluje tek nekoliko mjeseci. Pridruživanjem u Zajednicu ICM djelujemo na ostvarivanju standarda kvalitete pružanja informacija mladima i radimo na poboljšanju rada i usavršavanju djelatnika.

 

Projekt “INFO! INFO!” financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, sufinancira Grad Petrinja, a partneri u projektu su Udruga Zamisli i PRONI centar za socijalno podučavanje iz Osijeka.