Završio projekt Centra za mlade

Tijekom lipnja i srpnja 2019. godine u Udruzi IKS održavao se projekt “Centar za mlade” sufinanciran od strane Sisačko – moslavačke županije. Cilj projekta bio je uspostaviti prostor kojim se mladi mogu koristiti za druženje, učenje, organiziranje radionica ili aktivnosti te koristiti ostale usluge Centra za mlade.

Udruga IKS okuplja veliki broj mladih osoba te prepoznajemo potrebu da se mladima osigura prostor u kojem se mogu osjećati ugodno te se družiti i raditi na osobnom razvoju. Iako kroz ovaj projekt nismo bili u mogućnosti u potpunosti opremiti prostor, ipak smo mladima tijekom trajanja projekta osigurali zabavne i edukativne aktivnosti.

Centar za mlade nudio je usluge Volonterskog centra Petrinja gdje su se mladi mogli uključiti u volonterske programe koji se održavaju u Domu za starije i nemoćne te Domu za psihički bolesne odrasle osobe. Tijekom lipnja održavali su se sastanci neformalne grupe mladih “Aktivci”, a definitivno najuspješnija aktivnost Centra bio je “Socijala ljetni festival” koji se održao krajem lipnja s velikim brojem sudionika.

“Socijala ljetni festival” imao je za cilj ponuditi mladima zabavne aktivnosti tijekom vrućih ljetnih dana, pa su se tako u rasporedu našle radionice yoge, meditacije, poezije, promocije zdravog načina života i veganske prehrane te nezaobilaznih nastupa glazbenika i DJ-a tijekom večeri.

Veoma smo ponosni na uspjeh ovog projekta te veliki broj sudionika, iako je projekt završio s krajem srpnja, Udruga IKS će i dalje raditi na ponudi aktivnosti za mlade, s ciljem njihovog razvoja i dobrobiti za cijelu zajednicu.

Projekt “Centar za mlade” sufinancira Sisačko – moslavačka županija.