Uspješna deseta Hrvatska volontira

Ovogodišnja, deseta, jubilarna kampanja Hrvatska volontira održala se radi pandemijskih okolnosti od 23. do 26. rujna u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, 4 regionalna volonterska centra (Volonterskim centrom Zagreb, Volonterskim centrom Osijek, Udrugom „MI“ – Volonterskim centrom Split te Udrugom SMART – Volonterskim centrom Rijeka) te lokalnih volonterskih centara.

Volonterski centar Petrinja i Udruga IKS obilježili su kampanju izvodeći aktivnost nazvanu „Šetnja i druženje s korisnicima Udruge slijepih SMŽ”. Lokalni i strani volonteri, zaposlenici Udruge IKS i Udruge slijepih SMŽ te korisnici okupili su se u Petrinji kako bi proveli prijepodne u šetnji zajedno razmjenjujući zanimljive priče o Petrinji i njenim znamenitostima, te podijelili osobne zgode.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) želi doprinijeti izgradnji otvorenog, demokratičnog i vitalnog društva koje počiva na aktivnom sudjelovanju građana. Osnovna misija HCRV-a je predvoditi razvoj i pružiti podršku jačanju resursa za afirmaciju volonterstva u Republici Hrvatskoj. HCRV doprinosi razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj kroz promociju i zagovaranje vrijednosti volonterstva, utjecaj na javne politike i pravno okruženje, uspostavljanje i praćenje standarda kvalitete rada volonterskih centara, kreiranje kvalitetnih edukacijskih programa u području volonterstva, postavljanje standarda kvalitete u provedbi volonterskih programa, iniciranje i afirmaciju inovativnih politika u razvoju volonterstva.

Izvještaj o ovogodišnjoj akciji pronađite i pročitajte ovdje

Kampanja je ove godine okupila  2202 volontera koji u zajednici donirali 10241,5 volonterskih sati. Hvala vam što ste tu!

A kako nam je bilo u šetnji povodom akcije Hrvatska volontira pogledajte ovdje :

#HvalaŠtoSteTu

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.

Projekt “volonterIKS ” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.