UDRUGA IKS REALIZIRALA SVOJ PRVI ERASMUS+ KA2 PROJEKT

 „Why Youth Work is Good“ projekt je Udruge IKS koji se završio 30.03.2020. a provodio se u okviru Erasmus+ programa, KA2 Strateška partnerstva u oblasti mladih s fokusom na razmjene primjers dobre prakse.

Tijekom 14 mjeseci provedbe projekta partneri iz Bugarske, Grčke, Poljske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske radili su na razmjeni dobre prakse u radu s mladima. Dobre prakse / rad raznih partnera nadogradili smo sa kratkotrajnim zajedničkim osposobljavanjima osoblja što je specifična dodana vrijednost projekta kao i činjenica da smo kroz projekt proveli istraživanja i analizu okvira za rad s mladima te mogućnosti za mlade u 6 država EU.

Dobre prakse smo odmah i iskoristili i to kao diseminacijske događaje u lokalnoj / regionalnoj zajednici. Tako smo u OŠ Sunja održali lutkarsku predstavu za 40 učenika/ca dok smo u SŠ u Topuskom kroz interakciju s 22 učenika/ca održali aktivnost „Eurokamp“ koja je preuzeta od partnera iz Poljske. Također do kraja svibnja smo planirali provesti i „Open Badges“ aktivnost koju donosimo kao primjer dobre prakse iz Španjolske. Iste primjere dobre prakse „prebacili“ smo i u digitalni svijet kao e-priručnik za sve one koji bi željeli da iskoriste aktivnosti / prakse koje smo i mi sami iskusili.

Analizu okvira za rad sa mladima i e-priručnik sa primjerima aktivnosti sa mladima možete skinuti u nastavku ovdje:

Youth Work workbook – final

WHY YOUTH WORK IS GOOD – FINAL

Ove kao i druge aktivnosti projekta propraćene su video zapisima. Tako možete na našem YouTube kanalu (https://www.youtube.com/watch?v=TbFEsmVWyZA) vidjeti kratki film o kolažu, odnosno dijelu aktivnosti koje smo realizirali kroz interakciju sa mladima.

Osim toga svaki partner je intervjuirao svoje korisnike kao i one koji rade ili su radili sa mladima pa na sljedećim video prilozima možete vidjeti kako to izgleda u

 

Međutim iako je projektu formalno došao kraj, kraja nema jer se preneseni primjeri prakse koriste i sada a koristiće se i dalje u radu partnerskih udruga.

Osim toga projektni tim je već počeo na pripremama za nastavak projekta.

 

Projekt “Why Youth Work is Good” je sufinanciran kroz program Erasmus+ u iznosu od 75.960,00€