Time to move info štand u Petrinji

Ove godine u organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje i Hrvatskog planinarskog društva Zrin, tijekom vikenda 16.i 17. listopada u Petrinji je održan tradicionalni Festival kestena. U subotu se  zabavan program održavao na Hrastovačkoj gori, dok je u nedjelju Festival kestena posjetio centar Petrinje i gradski park.

Udruga IKS sudjelovala je na Festivalu kestena s Time to move info štandom, približivši tako mobilnost i prilike za mlade svim građanima. Na info štandu posjetitelji festivala mogli su popričati sa Emmom, Enom i Sabinom koje su promovirale razmjene mladih, volontiranje kroz Europske snage solidarnosti, Discover EU inicijativu i Erasmus+ program.

Ovakve aktivnosti izuzetno su važne građanima Petrinje, posebno ove godine dok se još nosimo s posljedicama razornog potresa te u doba pandemije, kada je ljudima lako otuđiti se i izgubiti nadu. Društveno kulturnim aktivnostima osiguravamo sadržaj za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te ujedno informirano i obrazujemo građane o njihovim pravima i mogućnostima.

Info štand dio je aktivnosti kojima promoviramo Time to move kampanju Eurodesk mreže, a ako se želite pridružiti ostalim aktivnostima pozivamo vas da pratite Udrugu IKS na Facebooku i Instagramu ili nas pronađete na Time to move karti aktivnosti.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.