Sveti Nikola u Kaznionici u Glini

Svake godine uoči 6. prosinca djeca diljem svijeta raduju se dolasku Svetog Nikole i poklonima koje on nosi. Ove godine Udruga IKS pomogla je Sv. Nikoli i pobrinula se da pokloni stignu do Kaznionice u Glini.

Obilježavanje blagdana Sv. Nikole dio je projekta „UČIni više“ koji se provodi od listopada 2019. godine pa do kraja 2020. godine. Ciljevi projekta usmjereni su omogućavanju nastavka obrazovanja sudionika te promicanju ideje cjeloživotnog učenja i usavršavanja, a to postižemo kroz aktivnosti obrazovanja odraslih uz mogućnosti upisivanja prekvalifikacija u radnu knjižicu, edukacijama o poduzetništvu, pisanju projekata te edukacije Kluba tražitelja posla.

Udruga IKS vjeruje da je za uspješnu rehabilitaciju i resocijalizaciju ključno održanje dobrih odnosa s obitelji zatvorenika, zato smo htjeli omogućiti zatvorenicima da svoju djecu iznenade s poklončićima. Djelatnici Udruge pripremili su i dostavili 30 poklon paketića koji će razveseliti najmlađe članove obitelji.

Ostale aktivnosti projekta „UČIni više“ nastavljaju s provedbom u svrhu povećanja motivacije sudionika za pronalaskom posla i samozapošljavanjem.

Ovaj članak dio je vidljivosti projekta “UČIni više” koji financira Ministarstvo pravosuđa i uprave. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.