Radionica o zdravlju

Udruga IKS je tijekom kolovoza i rujna ugostila studenticu studija javnog zdravstva sa Sveučilišta Babeș-Bolyai u Rumunjskoj. Diana Nemes je tijekom dva mjeseca odvojila vrijeme kako bi naučila više o radu neprofitnih organizacija, radila s osjetljivim skupinama i pridonijela Petrinji.

Neki od Dianinih zadataka bili su pomoć u Volonterskom i Info centru Petrinje, istraživanje o mogućnostima Erasmus+ programa, regrutiranje lokalnih volontera i osmišljavanje radionica za mlade. Jedna od tih radionica koju je Diana osmislila i organizirala 26. rujna 2019., bila je na temu zdravlja, s naslovom “Prenosive i ne prenosive bolesti”. Radionica je imala za cilj upoznati mlade s najčešćim bolestima te pružiti im savjete kako sačuvati i poboljšati svoje zdravlje.

Na radionici su sudjelovali strani volonteri Udruge IKS te mladi iz lokalne zajednice, a tijekom radionice razvila se i žustra rasprava te su mladi dijelili svoja iskustva i mišljenja. Na kraju su svi sudjelovali u kvizu i imali priliku pokazati koliko su naučili.

Diana je svoju praksu odradila uz potporu Erasmus+ programa. Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. ̶ 2020. Ovaj program omogućuje mladima mobilnost u svrhu učenja, gdje mladi sudjeluju na raznim projektima mobilnosti kako bi stekli nova znanja i vještine te pomogli zajednici u koju dolaze.

Svi mladi koju su zainteresirani za studiranje, volontiranje ili rad u inozemstvu, mogu se svakim radnim danom javiti u Udrugu IKS na Turkulinovoj 9 u Petrinji, na mail evs@udrugaiks.hr ili na broj telefona 044/ 813 709.