Radionica na temu mentalnog zdravlja mladih u SŠ Topusko

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja 10. travnja 2019. organizirali su „Radionicu na temu mentalnog zdravlja mladih“ u Srednjoj školi Topusko.

Radionica je održana u trajanju jednog školskog sata u obliku “razgovaraonice” s učenicima. Voditeljica iz partnerske ozganizacije – Centar za mladež Zaprešić, Maja Delač, pobliže učenicima objasnila sam pojam mentalnog zdravlja, te ih uključila u razgovor i praktični rad. Na radionici su sudjelovali prvi razredi SŠ Topusko s obzirom na promjenu, osnovna – srednja škola, pubertet i sve ostalo što ide uz to. Učenici su kroz interaktivnu igru dobili su priliku podijeliti svoje osjećaje i bolje upoznati sebe i druge.

Vjerujemo da ovakav način informiranja ima utjecaj na kvalitetu života mladih u ruralnim područjima i motivira ih na aktivan angažman u zajednici.

Radionica je bila izrazito uspješna i mladi su aktivno sudjelovali u igrama i prezentaciji. Nadamo se daljnoj suradnji sa SŠ Topusko i informiranju mladih u zajednici.

 

Projekt “INFO53” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partner u projektu je Centar za mladež Zaprešić.