Move-aj u SKWHATU

Ovog listopada Udruga IKS i Koordinacija udruga mladih Sisak (KUMS) udružili su snage i 18. listopada otvorili izložbu u prostoru Kluba mladih SKWHAT. Koordinacija udruga mladih Sisak objedinjuje udruge: Udruga za popularizaciju i razvoj rmjetnosti “Kult.Com”; Udruga za promicanje kulture, multimedije i ekstremnih sportova Kištra, Udruga za društvene igre “Udruga Lotus”; Udruga mladih alternativne kulture Sisak; Udruga za promicanje kulture Zeleni Brijeg;  KINO KLUB SISAK; Udruga za promicanje alternative i nezavisne kulture ALTERNACIJA.

Navedene udruge djeluju u prostoru Kluba mladih SKWHAT koji predstavlja neophodnu platformu za razmjenu ideja, umrežavanje i provedbu aktivnosti članica KUMS-a. U sklopu Time to move kampanje Udruga IKS i KUMS organizirali su izložbu mobilnosti pod nazivom „Move-aj u SKWHATU“ kojom smo htjeli svim mladima i udrugama koje djeluju u tom prostoru predstaviti razne programe za mlade.

Tako su na izložbi predstavljene razmjene mladih, program Europskih snaga solidarnosti te mogućnost međunarodnog volontiranja kao i prijave projekata solidarnosti, inicijativa Discover EU i Eurodesk mreža. Osim toga, u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske predstavljen je dio izložbe posvećen Erasmus+ projektima članica Mreže, kojom su obilježeni Erasmus dani.

Planirano je da izložba traje tjedan dana, ali zbog interesa udruga koje djeluju u Klubu mladih SKWHAT produljena je do početka studenog.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.