Moja škola – zajednica sa srcem

Naziv projekta:
Moja škola – zajednica sa srcem

Nositelj projekta: Udruga IKS

Partneri u projektu: OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, OŠ Glina iz Gline, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore i područna škola u Nebojanu, OŠ Jabukovac iz Jabukovca, OŠ Sunja iz Sunje, OŠ Katarina Zrinska iz Mečenčana, Prva osnovna škola Petrinja PŠ Hrastovica i Volonterski centar Zagreb.

Kratki opis projekta:
Projekt je usmjeren promoviranju volonterstva i vrijednosti koje volontiranje donosi, te građanskog obrazovanja i odgoja u osnovnim školama.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
1.1. Radionice za učenike OŠ – U 8 osnovnih škola održano 25 radionica za 600 učenika. Unaprijeđen kapacitet 8 školskih zajednica za provedbu odgoja za volontiranje. Kod učenika podignuta razina znanja i svijesti o vrijednostima volontiranja. 16 zaposlenika obrazovnih ustanova uključeno u provedbu Odgoja za volontiranje. 7 volontera uključeno u provedbu Odgoja za volontiranje.

1.2. Lutkarske predstave na temu volonterstva – U 8 osnovnih škola održano 18 lutkarskih predstava za 600 učenika. Unaprijeđen kapacitet 8 školskih zajednica za provedbu odgoja za volontiranje. Kod učenika podignuta razina znanja i svijesti o vrijednostima volontiranja. 16 zaposlenika obrazovnih ustanova uključeno u provedbu Odgoja za volontiranje. U izvedbu predstava uključeno 7 volontera.

2.1. Edukacija za škole i OCD-e, mentorski programi za OCD-e – 16 zaposlenika iz 8 osnovnih škola i minimalno 9 zaposlenika OCD-a sudjelovat će na izobrazbi za menadžment volontera u kontekstu školskog volontiranja. 8 OCD-a s područja SMŽ bit će uključeno u mentorski program relevantan za učinkovit menadžment volontera u svrhu poboljšanja kvalitete usluga od općeg interesa u lokalnoj zajednici. 

2.2 Razvoj programa školskog volontiranja – Održano 16 sastanaka u školskim zajednicama. 8 novih volonterskih programa.

3.1 Obilježavanje Međunarodnog dana volontera – 2 puta obilježen Međunarodni dan volontera u 8 školskih zajednica. Uključeno 1200 učenika, 160 roditelja i 70 zaposlenika obrazovnih ustanova. 5 OCDa uključeno u organizaciju i provedbu.

3.2 Videoaktivizam – 24 učenika uključena u rad videoaktivističke skupine uz mentorstvo Udruge IKS i 8 zaposlenika škole. Izrađeno 14 video filmića na temu volonterstva.

3.3. Kreativni radovi (učenički) – Minimum 80 radova na temu volonterstva. Tiskana 1 knjižica objedinjenih učeničkih radova u 2500 primjeraka. 10 najboljih radova korišteno u promotivnim materijalima projekta. Izrađena, uglazbljena i snimljena Himna volontera. Foto zid postavljen u 8 škola na mjesec dana po školi. 

Ukupno uključeno preko 1200 učenika u 8 osnovnih škola: OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, OŠ Glina iz Gline, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore i područna škola u Nebojanu, OŠ Jabukovac iz Jabukovca, OŠ Sunja iz Sunje, OŠ Katarina Zrinska iz Mečenčana i Prva osnovna škola Petrinja PŠ Hrastovica.

Ukupna vrijednost projekta:
1.199.125,36 kuna

Razdoblje provedbe projekta:
2017. – 2019.

Kontakt osoba za više informacija:
Gordana Paton, projekt managerica – iks@udrugaiks.hr

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.

www.strukturnifondovi.hr // www.esf.hr