Kviz “PoKRENI se”

Udruga IKS  gostovala je kod naših dragih partnera, Knjižnici i čitaonici Dvor 9. ožujka 2017. i održala kviz „PoKRENI se“ za mlade. Tijekom prezentacije koju su vodile Sabina Stipanec i Larisa Brkić iz Info centra Petrinja mladi su se upoznali s raznim prilikama za putovanjem, studiranjem, volontiranjem i usavršavanjem kroz Erasmus+ program. S nama je u Dvoru bila i EVS volonterka Iuliia Pankrateva iz Rusije koja je mladima govorila o svojem EVS iskustvu i životu u Petrinji.

Erasmus+ program omogućava mladim ljudima mobilnost u svrhu učenja u zemljama Europske unije i šire, uz potpuno pokriće troškova.  Nudi izvrsne prilike za obrazovanjem, školovanjem ili volontiranjem u inozemstvu te pomaže mladim ljudima da steknu kompetencije za daljnji život i zapošljavanje.

 Sudionici su nakon prezentacije sudjelovali u zabavnom kvizu o Erasmus+ programu, a svi su osvojili i simbolične nagrade. Najuspješniji su osvojili prva tri najbolja mjesta, no ni drugi sudionici nisu otišli praznih ruku. S našim partnerima iz Knjižnice već smo dogovorili nove aktivnosti i veselimo se ponovnom posjetu.

 

 

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su

Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.