Eurodesk Info točka na Učiteljskom fakultetu

Info centar za mlade Petrinja 13. ožujka 2017. organizirao je Eurodesk info točku na Učiteljskom fakultetu u Petrinji. Tijekom prezentacije koju je održala Larisa Brkić studenti su imali priliku upoznati se s našim EVS volonterkama Dartom iz Latvije i Amrei iz Njemačke. Djevojke su se predstavile i pričale o svojem iskustvu na razmjeni i životu u Petrinji.

Od prošle godine Udruga IKS je postala dio mreže multiplikatora Eurodeska i s pojačanim naporima informira mlade o prilikama za mobilnost u svrhu učenja. Eurodesk je mreža organizacija mladih i organizacija za mlade  koje su rasprostranjene po cijeloj Europi te promiču europske vrijednosti. U Hrvatskoj postoji 17 multiplikatora koji organiziraju razne aktivnosti te informiraju i savjetuju mlade kako bi pronašli pravu priliku za mobilnost u Europi. Udruga IKS ima dugogodišnje iskustvo rada s mladim ljudima iz inozemstva i u provođenju projekata kroz Erasmus+ program. Ovim putem pozivamo sve mlade koji su zainteresirani za učenje novih znanja, upoznavanje novih prijatelja, poslovnih kontakata i putovanja da nam se obrate u Info centar na adresi Turkulinova 9 ili na broj telefona 044/813-709.

 

Erasmus+ program omogućava mladim ljudima mobilnost u svrhu učenja diljem Europske unije i šire potpuno besplatno. Erasmus+ program nudi izvrsne prilike za obrazovanjem, školovanjem ili obrazovanjem u inozemstvu.

 

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su

Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.