Izrada taktilnih radova uz pomoć raznih tehnika kroz uporabu kolaž i krep papira sa Udrugom slijepih SMŽ

Kao i obično svaki tjedan se družimo s našim prijateljima iz Udruge slijepih Sisačko-Moslavačke županije tako je bilo i ovu srijedu! Kako i šta smo radili nam je ukratko opisao naš volonter Bastien iz Francuske!

Ove srijede smo se družili s našim dragim prijateljima u Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije koja se bavi aktivnostima za slijepe osobe. Otišli smo tamo kako bismo s njima sudjelovali u zajedničkom kolažu. Bilo je to dobro vrijeme u opuštajućem raspoloženju. Nakon dobrog čaja i malo rada, kolaž smo zamijenili za neke društvene igre poput “the jeu des petits chevaux”(čovječe ne ljuti se) ili tko želi biti milijunaš. Također smo sudjelovali u žestokom natjecanju u pikadu gdje smo mogli pokušati igrati s povezom na očima kako bismo doživjeli kako oni igraju igru. Bilo je jako teško i destabilizirajuće, ali ja ionako nisam toliko dobar u pikadu tako da na kraju nije napravilo veliku razliku. Taj dan je brzo prošao iako smo tu ostali neko vrijeme, vrijeme leti kad se zabavljamo kako se kaže.

Bastien,23 god Francuska

________________________________________________________________________________________________

On this Wednesday, we were welcomed in the Association of Blind Sisak-Moslavina County who provide activities for blind people. We went there to participate with them in a collective collage with them. It was a good time in a relaxing mood. After a good tea and some time, we exchanged the collage for some board games like “the jeu des petits chevaux” or who wants to be a millionaire. We also engaged in a fierce darts competition where we could try to play with blindfold to experience how they play the game. It was really difficult and destabilizing but I am not that good at darts anyway so it didn’t make much of a difference in the end. That day passed quick even though we stayed there for a while, time flies when we have fun as they say.

Bastien,23, France

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.