Eurodesk trening u Zadru

Udruga IKS je od 2016. godine dio mreže multiplikatora Eurodeska koja broji 34 nacionalna centra sa preko 1200 organizacija multiplikatora, a zajednički cilj je informiranje mladih o prilikama za mobilnost u Europi i šire. Agencija za mobilnost i programe EU je nacionalni centar Eurodeska u Hrvatskoj te brine o standardu kvalitete informacija. Iz tog razloga od 27. do 30. ožujka 2017. u Zadru je organiziran drugi modul treninga Eurodeska u kojem su sudjelovali predstavnici 17 organizacija multiplikatora iz Hrvatske.

 

Udrugu IKS predstavljale su djelatnice Info centra Petrinja, Sabina Stipanec i Larisa Brkić. Ovakvi treninzi su izvrsna prilika za stjecanje novih znanja, dobivanje informacija o novim mogućnostima za mlade te umrežavanje i organiziranje aktivnosti s ostalim multiplikatorima.

Trening je vodila Dijana Kovačić uz potporu Katarine Brajdić iz Agencije za mobilnost i programe EU, koje su prenijele svoje znanje o informiranju mladih, Europskim snagama solidarnosti a ponovili smo i znanje o First class-u. Sudionici su osim neprocjenjivog znanja na kraju treninga dobili i certifikat o položenom drugom modulu Eurodeska.

 

 

 

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.