Vodič za nove odrasle

Kažu da je znanje moć. To je posebno istinito kada je riječ o pravima i mogućnostima pojedinca, jer bez informacije nema ni mogućnosti za ostvarivanje istih.

Grupa srednjoškolaca u kojoj su sudjelovali Marijana Bukal, David Ivanišević i Lucijan Marijanović na UPSHIFT radionici u Orahovici radili su na rješavanju problema nedovoljne informiranost mladih o pravima i obvezama nakon punoljetnosti. Prepoznali su ovaj problem kao jedan koji se ponavlja već generacijama mladih i dosjetili se rješenja u vidu Vodič za nove odrasle. Sve informacije u njemu, su one koje su i njima bile potrebne te se nadamo da će vas ova knjižica voditi kroz novostečena prava i obveze.

Vodic za nove odrasle 1 page 0001 232x300 - Vodič za nove odrasle

UPSHIFT je trodnevna besplatna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Za sudjelovanje mladi moraju sami okupiti  svoj tim od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Tijekom radionice sudionici imaju priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok odabrani timovi dobiju i financijsku podršku da svoje ideje pretvore u stvarnost. Cilj radionice UPSHIFT je potaknuti mlade od 13 do 19 godina da prepoznaju izazove kao prilike i samostalno kreiraju pozitivne promjene u društvu. 

UPSHIFT program financira UNICEF – agencija Ujedinjenih naroda koja skrbi o kvaliteti životnog standarda djece i mladih. Cilj je UNICEF-a osigurati da svaki dječak i djevojčica, tko god bili i gdje god živjeli, ostvare svoje pravo na zdravstvenu skrb, obrazovanje, zaštitu i jednakost.

                                                    UNICEF LOGO 0067628af9 300x185 - Vodič za nove odrasle     UPSHIFT Hrvatska logo png 277x300 - Vodič za nove odrasle

Izrada vodiča je sufinancirana sredstvima UNICEF Hrvatska, kroz UPSHIFT program. Sadržaj ovog vodiča isključiva je odgovornost Udruge IKS i ne odražava stavove UNICEF Hrvatska.