Trening za Info centre za mlade

Jačanje ljudskih kapaciteta jedno je od najbitnijih ulaganja u koje bilo koja ustanova ili organizacije može investirati. Udruga IKS svjesna je važnosti ljudskog faktora te svoje zaposlenike i volontere redovito uključuje u treninge i osposobljavanja. Jedan od takvih treninga bio je “Jačanje ljudskih kapaciteta Info centara” u organizaciji regionalnog Info centra Zagreb.

Trening se održavao od 18. do 20. travnja u Daruvaru, domaćin treninga bila je Udruga Impress. Na treningu su sudjelovali predstavnici info centara regionalne mreže: Udruga Zamisli, Lokalni info centar Zaprešić, Info centar za mlade Velika Gorica, Mreža udruga Zagor i Udruga IKS koju su predstavljale djelatnice Info centra za mlade Petrinja, Sabina Stipanec i Larisa Brkić.

Na treningu se raspravljalo o bitnim temama za mlade poput strukturiranog dijaloga, garanciji za mlade, volonterskim programima u info centrima i samom identitetu Info centara. Dijeljenje informacija, iskustva i znanje je način kako svi Info centri rastu i način podizanja kvalitete rada i usklađenosti centara.  

 

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.