Stigla nam je nova volonterka-Edwige

*scroll down for the Croatian version

Hello, my name is Edwige and  I am 24 years old. I currently live in Avignon in France and I am originally from New Caledonia (a small French island in the Pacific Ocean near Australia).

I really like the sea, admiring the sunset and sunrise, walking in nature and I also like to read especially books based on real stories, and historical facts but I sometimes read other kinds of books.

Before coming to Petrinja, I lived in New Caledonia and then in 2017, I continued my studies in France. I worked in different structures and with different audiences, such as people with disabilities and children.

I really like to move, travel, visit new places, meet new people and discover different cultures. I also like to eat and therefore taste new dishes, and new flavors.

By participating in this European Solidarity Corps project, with Udruga IKS, I wanted to discover the environment in which the association intervenes and the public accompanied it. I wanted to meet different people of all ages, enrich myself both professionally and personally, make myself useful and share my knowledge and skills.

It’s not always easy but I like to make new experiences and discover myself by traveling. There’s a quote I appreciate that says, “Change is a door that only opens from within.” Tom Peters.

_______________________________________________________________________________________________

karta - Stigla nam je nova volonterka-Edwige

Pozdrav, moje ime je Edwige i imam 24 godine. Trenutno živim u Avignonu u Francuskoj a porijeklom sam iz Nove Kaledonije (mali francuski otok u Tihom oceanu u blizini Australije).

Jako volim more, divljenje zalasku i izlasku sunca, šetnje prirodom, a također volim čitati posebno knjige temeljene na stvarnim pričama i povijesnim činjenicama, ali ponekad čitam i druge vrste knjiga.

Prije dolaska u Petrinju živjela sam u Novoj Kaledoniji, a zatim sam 2017. nastavila studij u Francuskoj. Radila sam u različitim sustanovamai s različitim korisnicima, poput osoba s invaliditetom i djece.

edd - Stigla nam je nova volonterka-Edwige

Jako se volim kretati, putovati, posjećivati ​​nova mjesta, upoznavati nove ljude i otkrivati ​​različite kulture. Također volim dobro jesti i samim time iskušavati nova jela i nove okuse.

Sudjelovanjem u ovom projektu Europskih snaga solidarnosti, s Udrugom IKS, željela sam otkriti okruženje u kojem udruga radi i javnost to prati. Željela sam upoznati različite ljude svih dobi, obogatiti se i profesionalno i osobno, učiniti se korisnom i podijeliti svoje znanje i vještine. Nije uvijek lako, ali putujući volim stjecati nova iskustva i otkrivati ​​sebe.

Cijenim jedan citat koji kaže: “Promjena su vrata koja se otvaraju samo iznutra.” Tom Peters

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.

The contents of this article is the sole responsibility of Association IKS.

The project Voltige is funded by the French National Agency throughout the European Solidarity Corps program.

Projekt Voltige financiran je sredstvima Francuske nacionalne agencije kroz program Europskih snaga solidarnosti.

Europske snage solidarnosti logo 3kdjdx - Stigla nam je nova volonterka-Edwige

cropped cropped hors pistes v5 01 13 - Stigla nam je nova volonterka-Edwige