Radionica pisanja životopisa u SŠ Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica

Vjerujemo da ovakav način informiranja ima utjecaj na kvalitetu života mladih i motivira ih na aktivni angažman u zajednici.

U srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici 22. siječnja Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja održali su radionicu pisanja životopisa i pripreme za razgovor za posao. Na radionici je sudjelovao 4. razred smjera šumarski tehničar. Učenici spomenutog razreda mogli su na radionici čuti što je to zapravo životopis ili Curiculum vitae, što u svojoj formi treba sadržavati i kako ga kvalitetno napisati.

Učenici su se također mogli upoznati sa Europassom, elektronskom formom životopisa, koja predstavlja skup od 5 dokumenata pomoću koje mogu jasno i razumljivo predstaviti svoje kvalifikacije.

U nastavku radionice razgovarali smo problemu sa kojim se danas susreću svi mladi koji tek stupaju na tržište rada, a to je nedostatak radnog iskustva koji se najviše cijeni u razgovoru za posao. U tom kontekstu spomenuli smo volontersko iskustvo, koje danas sve više poslodavaca cijeni. O važnosti volonterskog iskustva govorili su međunarodni volonteri iz Udruge IKS, koji su također sudjelovali na radionici.

Radionicu smo završili s igrom uloga gdje su mladi glumili poslodavce i posloprimce i demonstrirali dobre i loše primjere razgovora za posao.

 

 

Projekt “INFO53” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partner u projektu je Centar za mladež Zaprešić.