Priča o mobilnosti: Erasmus+ programi

Udruga IKS je u utorak 11.04. sudjelovala na tribini i kvizu „Priča o mobilnosti: Erasmus+ programi“ u srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću zajedno s našim partnerima iz lokalnog info centra za mlade Zaprešić.

Kviz i prezentaciju je vodila naša djelatnica Info centra za mlade Petrinja, Larisa Brkić uz pomoć kolege Miroslava Petraka i naše EVS volonterke iz Njemačke, Amrei Hatzler.  Učenici srednje škole u Zaprešiću su imali priliku saznati sve o mobilnosti mladih i što im Erasmus+ program nudi.

        

Nakon prezentacije imali su priliku sudjelovati u kvizu nakon kojega su svi osvojili simbolične nagrade. Također su imali priliku poslušati Amrei, njezinu priču i iskustvo na EVS-u te su joj nakon toga postavljali pitanja. Učenicima smo prikazali kratki video o EVS-u.

Bilo je veselo i poučno i radujemo se daljnim suradnjama s našim partnerima iz lokalong Info centra za mlade Zaprešić.

Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje,mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine.

 

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su

Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.