POSLJEDNJE EDUKACIJE U OKVIRU PROJEKTA “EVOLUCIJA ZAJEDNICE”

Udruga IKS je, unatoč izrazito lošim okolnostima izazvanih potresom, uspjela osposobiti i opremiti prostor gdje sada funkcionira mali ali prvi poslovno-inkubacijski centar u Petrinji. 

Poslovno-inkubacijski centar “EVOLUT” nastao je kao rezultat projekta “Evolucija zajednice” a služi kao prvi prostor za okupljanje manjih grupa poduzetnika u Petrinji gdje  mogu sudjelovati na edukacijama i sastancima ili samo raditi na svojoj poslovnoj ideji.  Prostor ima opremljene radne jedinice, namještaj i drugu infrastrukturu potrebnu za osnovnu inkubaciju poduzetnika početnika bez naknade.

21.9.2021. je u “EVOLUT-u” održana posljednja edukacija u okviru projekta “Evolucija zajednice”. Edukaciju su vodili predavači ACT grupe kroz tematske radionice “Oblici i registracija biznisa”, “Upravljanje financijama” i “Izvori financiranja”. Radionice su nastavak prvog vođenog posjeta društvenim poduzećima ACT grupe u Čakovcu. Sudionicima će i nakon završetka provedbe projekta, osim prostora i opreme, biti na raspolaganju i stručni tim za mentoriranje i savjetovanje. 

 

Ovaj projekt sufinanciran je kroz Europski socijalni fond Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ – “Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru”. Projektne aktivnosti provodit će se tijekom 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.224.922,45 kn.