POSJETITE KREATIVNI CENTAR MLADIH U GAJEVOJ 40A

Jučer je u 15 sati otvoren kreativni centar mladih u Petrinji. Otvorenje je započelo stihovima Tina Ujevića:

Ne boj se! Nisi sam! Ima i drugih nego ti
koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.
I ono sve što ti bje, ču i što sni
gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom…

Naš Petrinjac, Mister Hrvatske, Mario Valentić je presjekao vrpcu i otvorio centar. Nakon toga je morao razvaliti vrata da uđe u info klub 🙂 Pogledajte FOTO ALBUM s otvorenja. Zahvaljujemo svim našim sponzorima, posebno našem najvećem donatoru AED-u (financira ga Američka agencija za međunarodni razvoj), Maloj privredi «Gavrilović» koja nam je ustupila prostorije, Državnom zavodu za zaštitu materinstva i mladeži i Gradu Petrinji koji su nam omogućili realizaciju ovog projekta.

Kreativni centar mladih će biti otvoren svaki dan osim nedjelje najmanje 5 sati dnevno. Svim će građanima u tom vremenu biti dostupna računala i pristup na Internet u cilju prikupljana informacija, druženja i zabave. Unutar centra će raditi više radionica. Počinjemo s PC obukama, snimanjem amaterskih filmova, foto, likovnim i dramskim radionicama. Tu će biti i PRESS centar za novinare amatere koji će uređivati naj sajt petrinja.com i bilten čiji prvi broj možete pogledati tamo na ovom stolu. U njemu vam piše sve o centru i radionicama u njemu.

Da li će ovaj trenutak i ovaj centar omogućiti neku promjenu gradu?
Definitivno. Mladi su konačno dobili prostor u kojem mogu provoditi svoje vrijeme, čak i onda kad nemaju kune u džepu. Kroz naše kreativne radionice i seminare ćemo mladima ponuditi raznolikost i zabavu na edukativan i konstruktivan način. Vjerujemo da će oni kroz ovaj centar biti aktivniji unutar zajednice.