DSC04938

INFO! INFO!

U Građanskom centru Udruge IKS je tijekom jučerašnjeg dana otvoren Info centar za mlade Petrinja. Info centar je projekt Udruge IKS a pridonosi poboljšanju infrmiranosti i savjetovanja mladih, sve u svrhu osnaživanja mladih ljudi te samim time i osnaživanjem zajednice.

 

Ciljevi Info centra su pomoći mladima da prepoznaju svoje potencijale i osnaže ih, povećati konkurentnost mladih na tržištu rada kroz smislena volontiranja u zajednici ili programe mobilnosti Europske unije kao što su razmjene mladih ili Europska volonterska služba, te promicati cjeloživotno učenje.

 

DSC04953

Info centar će biti dostupan za individualan rad s mladima pon, uto, srij i pet od 8 do 16 sati, a četvrtkom od 8 do 18 sati. Osim što će informirati mlade individualno također će se održavati razne radionice u Srednjoj školi Petrinja, osnovnim školama, Učiteljskom fakultetu te u samom prostoru Info centra.

 

Partneri na projektu su Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI- Regionalni Info centar Zagreb, PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek- Lokalni Info centar Sisak i Grad Petrinja, a suradnik na projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje Sisak. Igor Kovač, predstavnik lokalnog Info centra Sisak je došao podržati otvorenje te uručio Europsku povelju o informiranju i poželio nam sreću u radu.

 

DSC04958

Info centar je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a sufinancira ga Grad Petrinja u čije je ime ovaj projekt podržao i gradonačelnik Darinko Dumbović. Rekao je kako Grad, ali i sam osobno uvijek je i podržavat će sve aktivnosti, ideje i projekte mladih u našem gradu te čestitao je Udruzi IKS na još jednom i te kako vrijednom projektu koji je u svim svojim segmentima namijenjen mladima našeg grada. Voditeljica Info centra za mlade, Sabina Stipanec je pozvala sve mlade osobe da nas dođu posjetiti u Petrinji, Turkulinova 9 te da posjete „Free info zonu“ gdje smo pripremili računala, printer i knjižnicu koje mladi mogu koristiti besplatno. Na kraju službenog programa zasvirala je grupa Nulti sat koja je volontirala svirku za otvorenje te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Uz njihovu veselu glazbu je i gradonačelnik Darinko Dumbović zaplesao uz zaposlenike i volontere Udruge.

 

DSC04945

 

DSC05022

 

Projekt “INFO! INFO!” financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, sufinancira Grad Petrinja, a partneri u projektu su Udruga Zamisli i PRONI centar za socijalno podučavanje iz Osijeka.

 

web logo