Escape room u Klubu mladih SKWHAT

Europski tjedan mladih slavio se i u Sisku. 26. travnja međunarodni volonteri i pripravnici Udruge IKS organizirali su escape room za mlade iz Siska i okolice. Sudionici su imali za zadatak proći kroz niz prostorija i hodnika unutar Kluba mladih SKWHAT kako bi uhvatili Vinka Pintarića prije nego  što uspije pobjeći iz zatvora i provesti svoje podle planove. Iskustvo sobe za bijeg kulminiralo je u uzbudljivom finalu, gdje su sudionici morali upotrijebiti svoju pamet i timski rad kako bi izašli kao pobjednici.

Budući da su u escape room ulazili mladi u grupama do 5 osoba, dok su grupe čekale da se uključe imale su priliku informirati se o aktivnostima Udruge IKS, prilikama za mlade poput razmjena mladih, volontiranja, Eurodesk opportunity findera i Dijaloga EU s mladima.

escape room scaled - Escape room u Klubu mladih SKWHAT

Escape room aktivnost dio je EU tjedna mladih koji se ove godine održavo od 12. do 19. travnja 2024. pod nazivom „Opiši svoju viziju”. Tema Europskog tjedna mladih bila je demokracija i europski izbori, a sama manifestacija održavala se dva mjeseca uoči europskih izbora, koji će trajati od 6. do 9. lipnja 2024. Brojne organizacije su tijekom ovih nekoliko dana poticale mlade da se uključe u društvo i demokratske procese.

Ed Country Logos 01 300x72 - Escape room u Klubu mladih SKWHAT

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.