CROSS WORK – Partnerstvo obrazovanja za globalno građanstvo

Donosimo vam pregled dosadašnjih postignuća projekta Udruge IKS i Pestalozzi zaklade za djecu iz Trogena koji ima za cilj osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Zahvaljujući ovom projektu, udruga IKS ostvarila je vrijedno partnerstvo sa Zakladom u Švicarskoj, koja prenosi svoja iskustva i primjere dobre prakse sudionicima projekta, većinom iz zajednica Sisačko-moslavačke županije.

Tako smo u 2019. i 2020. godini radili na uključivanju djece i mladih, osoba koje rade s djecom i mladima (djelatnici obrazovnih ustanova i youthworkeri) i udruga, u aktivnosti u kojima provodimo programe obrazovanja za globalno građanstvo. 

Do sada smo uključili:

– 18 mladih i 3 djelatnika/supervizora iz srednjih škola SMŽ, 9 zemalja i ukupno 189 sudionika u aktivnost Ljetni kamp Trogen 2019. godine

– 40 osnovnoškolaca i 6 djelatnika OŠ/supervizora SMŽ, 2 zemlje i ukupno 92 sudionika u aktivnost Interkulturalna razmjena Trogen 2019. godine

– 26 mladih iz RH, 3 djelatnika/supervizora (iz škola i organizacije civilnoga društva SMŽ), 9 youthworkera, 4 zemlje i ukupno 55 sudionika u aktivnost Ljetni kamp Hrvatska 2020.

Svi sudionici projekta prošli su kroz edukativne programe u kojima smo radili na temama obrazovanja za globalno građanstvo. Postigli smo sljedeće kvalitativne ishode:

Povećani utjecaj obrazovanja za održivi razvoj

Dodatno razvijeni kapaciteti partnera

Povećana međunarodna suradnja i poboljšani odnosi partnerskih zemalja

Podignuta svijest i razina znanja izravnih i neizravnih ciljnih skupina

Zajedno s Pestalozzi zakladom za djecu radit ćemo dugoročno na aktivnostima obrazovanja za globalno građanstvo, povećati broj mogućnosti koje nudimo školama i širim školskim zajednicama, učenicama i učenicima, mladima i osobama koje rade s mladima u Hrvatskoj.

U nastavku pogledajte kratki filmić zadnje aktivnosti koju smo provodili u Orahovici u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek https://www.youtube.com/watch?v=iy9gWSs3ifs

Slobodno pratite i naše stranice na društvenim mrežama Facebook i Instagram i javite nam se s pitanjima ili interesom za sudjelovanje u našim raznim projektima i projektnim aktivnostima.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Udruge IKS i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.