NOVI PRVOSVIBANJSKI RECEPT ZA DOBRU ZABAVU

Prošao je i današnji praznik rada, a ikseri su ga upravo proslavili, kako drugačije, nego radom. Marljivo su spremali Gavrilovićevo igralište od pola 9 u jutro kako bi spremno dočekali 15 h i duše željne odmora, kruha i igara. Pive, kokica, glazbe, zabave za male i velike, sunca, svega je danas bilo u izobilju.

S prvim gostima službeno su s Palminom, Kristijaninom i Marinovom najavom otvoreni sati proslave praznika rada u Petrinji. Ubrzo su nas sve oduševili Vladimir, Mario, Tin i Darko iz Triton benda. Žarili su i palili sve do mraka uz najveće rock i pop hitove. Nismo mogli odoljeti ni plesanju, ali u hladu naravno.
I dok su klinci žicali odrasle nešto siće za tombolu i gumenjak, a odrasli u laganini ispijali pivicu, ostatak prisutnih što organizatora, što redara hladili su se u hladu gdje god se stiglo… Prema riječima budnih motritelja na igralištu je danas obitavalo par stotina ljudi, a prema drugom, manje pouzdanom izvoru ( redari ) duplo više….ipak za takva poduplana zapažanja kriva je piva.Pripreme su gotove. Sad još samo da zabava krene…


Atmosfera je postajala sve toplija, a kako i ne bi na ugodnih 30 stupnjeva u hladu. A nagradnih igara……… stvarno je bilo za svakog ponešto, no kako je Marin rekao; klinci su ipak najviše profitirali. Od igara navodim: utrku u vrećama, ples oko stolica, ispijanje pive, ples s narančama, a tu je i povijesni dvoboj u brzinskom ispijanju vina i piva. Zašto povijesni, doznajte nešto kasnije. Red je da navedem i neke pobjednike. U prvoj utrci u vrećama, među klincima; 1. Deni, 2. Darko, 3. Filip; u drugoj utrci: 1. mjesto za Marka, 2. Biljanu, 3. Luku. U urnebesnoj utrci starijih pobjedio je najspretniji Švabo, a Mirna i Davor bili su malo sporiji. Na podjeli nagrada Švabo se zahvalio organizatorima, uz izjavu da se osjećao kao zvijezda ( kasnije je ponovo zasjao u utrci ispijanja piva ). Bravo Švabo!

Na slici lijevo vidite pozadinu jedne naše IKS-erice

2. utrka velikih; pobjednik Brik i nešto sporija Marija i kao 3. Kristijana, prvi glas Petrinje. U neizvjesnoj utrci žena pobijedila je Cica, Karolina na 2. mjestu i Dada na 3. Natjecale su se i Palma i Nina i došle do cilja, što vjerujte nije bilo nimalo lako. U igri stolica uz klince i klinceze imali su se priliku okušati petrinjski parovi. Pobjednici, Krešo i Vera, roditelji jednog našeg forumaša i IKS-era, uz poklon bon od 100 kn osvojili su i odštetu za polomljenu stolicu. Naime, u žaru plesa stolica nije uspjela zadržati pobjednički par! Nagradni fond je bio zaista bogat, od majica, igračaka za djecu, do bonova i večera. Ah da i najočekivanija od igara: utrka ispijanja pive. Tu moram naglasiti: pivo se pilo iz zdjele metar dugačkim plastičnim slamkama! Trebam li spominjati kolika je bila navala na kandidature za natjecanje u toj prestižnoj disciplini? Iako su svi zadovoljni stigli do cilja, pobjednici su bili samo jedni, a ekipi “Stigla penzija” umjesto penzije stigao je paket pive. Imena prvaka: Tomo, Ceki, Švabo ( opet ), Pašo i Mlina.

U ugodnoj atmosferi i uz odličnu glazbu Tritona prolazili su sati. Bio bi grijeh ne spomenuti događaj dana, utakmicu ženskog nogometa. Plave protiv bijelih, uz nazočnost nekoliko stotina gledatelja, preseljenih sa glavnog na sporedni teren. Plave su ipak bile uigranije, 3: 1 u njihovu korist. Nakon tekme, uspjeli smo izvući Palmu iz mora autograma da ju upitamo nešto o utakmici. Umorna Palma odgovorila je da bijele ipak nisu imale previše šansi, jer su plave ipak bile mlađe i poletnije, a i uz to rukometašice…..ajajjajjajaj…..

Vrijeme je i za show večeri. Ovaj događaj uŠao bi u knjigu rekorda da nije prošao u par sekundi. Naime u dvoboju dana litra vina ispijena je brže od pola litre pive!!!!!! Za desetak sekundi!!!!! Neznani pobjednik počastio nas je uz pripomoć Tritona pjesmom: Oj petrinjske uske staze, te tako podigao predvečernju atmosferu do maksimuma.

Prije samog kraja, rasplesani, ali odlično skoncentrirani par Tomo i Marija osvojili su prvo mjesto u plesu s narančom, te tako uvjerljivo pobijedili konkurenciju. Zaslužili su i večeru u pizzeriji Klobuk.Placači u borbi za večeru


U svakom slučaju, recept za slijedeće okupljanje je pronađen: lijepo vrijeme, odlična organizacija i fenomenalna glazba i zabava zagarantirana. Ovako ćemo i dogodine. Pozdrav svim IKS-erima koji su nam omogućili jedinstven događaj, uz koji su Petrinjci proveli nezaboravan dan.

Li_la, uz veliku Benijevu pomoć

p.s. Palma će napisati još ponešto o organizaciji i sponzorima piknika