Kamo na kraju osnovne škole? Radionice u Osnovnoj školi Sunja

Svake godine, učenici osmih razreda stoje pred ključnom odlukom – koju srednju školu odabrati i koje zanimanje slijediti.

U ponedjeljak (22.4.), kao podršku mladima u tom procesu, održali smo radionicu u Osnovnoj školi Sunja.

Fokus je bio na odabiru zanimanja i pregledu ponude srednjoškolskih zanimanja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Učenici su imali priliku upoznati se s različitim alatima koji im mogu pomoći u donošenju odluka te su saznali više o online sustavu upisa u srednje škole.

Ova radionica je dio projekta “Izgradnja perspektive mladih u ruralnim područjima SMŽ” koji ima za cilj poboljšanje kvalitete života mladih u općinama Sunja i Dvor.

Aktivnosti projekta usmjerene su na informiranje, edukaciju i osnaživanje mladih za aktivnije sudjelovanje u svojim zajednicama.

sunja 300x300 - Kamo na kraju osnovne škole? Radionice u Osnovnoj školi Sunja

Općine Sunja i Dvor suočavaju se s nizom izazova, uključujući visoku stopu nezaposlenosti i iseljavanja mladih. Ovi problemi dodatno otežavaju život mladih, često ih osjećajući isključenima i marginaliziranima u društvu.

Projekt nastoji adresirati ove izazove i pružiti podršku mladima u njihovom obrazovanju i profesionalnom razvoju.

Kreirajući aktivnosti sa mladima i za mlade koje imaju za cilj educirati i informirati ih te ukazati na prilike koje se nalaze unutar njihovih zajednica s ciljem promjene njihova načina razmišljanja i razvijanja šire perspektive.

Tom promjenom želimo postići razvitak mladih u profesionalnom i osobnom razvoju što omogućava veću kvalitetu njihova svakodnevnog života u svojim zajednicama.

Demografija logo JPG vertikalno 300x180 - Kamo na kraju osnovne škole? Radionice u Osnovnoj školi Sunja
 

„Ovaj projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade”.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.