Završio prvi ciklus Kluba tražitelja posla

Početkom godine Udruzi IKS su odobrena financijska sredstva za trogodišnji program “RE-START” koji se provodi u Kaznionici Glina. Program je usmjeren razvijanju vještina sudionika i pripremi za traženje zaposlenja, te održavanju obiteljskih odnosa. Sredinom lipnja počeli smo s aktivnostima obuke za Operatera na računalu i Klubom tražitelja posla.

IMG 0002 - Završio prvi ciklus Kluba tražitelja posla

Klub tražitelja posla je obuka koja sudionicima pomaže steći vještine za izgradnju karijere. Program obuke fokusira se ne samo na pronalazak posla već na ostvarenje profesionalnih ciljeva, zadržavanje posla i napredovanje. Kroz 26 sati obuke, sudionici su imali priliku identificirati vlastite vještine, postaviti ciljeve i poboljšati samopouzdanje, napisati molbu za posao i životopis u Europass formatu te se pripremiti na razgovor za posao. Sudionici su kroz razne vježbe, samoprocjene i rasprave, na interaktivan način sudjelovali u programu obuke, a na kraju su primili i uvjerenja o sudjelovanju.

Uvjerenje - Završio prvi ciklus Kluba tražitelja posla

Od listopada 2017. krećemo s novom grupom Kluba tražitelja posla, dok se obuka Operatera na računalu nastavlja s fondom od čak 180 sati. Na kraju obuke sudionici će moći polagati certificirani ispit za Operatera na računalu s upisom osposobljavanja u radnu knjižicu.

Još jedna od planiranih aktivnosti “RE-START”-a su lutkarske predstave koje će se izvoditi tijekom obiteljskih posjeta, namijenjene zatvorenicima s djecom. Predstave imaju razne teme poput dječjih prava, tolerancije i jednakosti, djeci prenose važne poruke na zabavan i lako shvatljiv način.

Ovaj članak dio je vidljivosti u provedbi programa RE-START financiranog od Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.

ministarstvo pravosuđa prozirni za web - Završio prvi ciklus Kluba tražitelja posla