UDRUGA IKS PRVI PUT NOSITELJ PROJEKTA ERASMUS+ KA2 međunarodni projekt strateškog partnerstva u području mladih

 „Why Youth Work is Good“ projekt je Udruge IKS odobren od strane nacionalne Agencije za mobilnost i programe RH na što smo iznimno ponosni jer spada u dio programa „Razmjena dobre prakse“ i kao takav jedini je u Hrvatskoj  koji je odobren od kako je program počeo 2014.

 

Namijenjen je razmjeni dobre prakse u radu s mladima te se koncentrira na aktivnosti kratkotrajnih zajedničkih osposobljavanja osoblja što je specifična dodana vrijednost projekta kao i činjenica da će u projekt biti uključeno 200 mladih s manje mogućnosti.

Projekt uključuje šest organizacija s iskustvom u radu s mladima i provedbi međunarodnih projekata iz Bugarske, Grčke, Poljske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske s kojima Udruga IKS radi na postizanju cilja s fokusom na promicanje i povećanje  rada s mladima i aktivizma u društvu razmjenom dobre prakse, poboljšanjem kapaciteta, alata i aktivnosti partnerskih organizacija

Aktivnosti se nadovezuje na prethodne projekte sudjelujućih organizacija te ima transnacionalnu dimenziju.

Analizom okvira rada s mladima kroz politike za mlade, strukture na različitim razinama, položaja rada s  mladima, dostupnih resursa za rad s mladima i mlade te kasnije provedbe treninga istražujemo okvir za rad s mladima u svim partnerskim zemljama.

Tijekom 3 treninga partneri će učiti jedni od drugih, razmijeniti informacije o metodama rada s mladima, organizacijama mladih i za mlade, informativnim centrima, klubovima za mlade i mnogim drugim važnim stvarima iz svojih lokalnih zajednica.

Aktivnosti projekta popraćene su video zapisima koji će biti korišteni u radu s mladima kako bi ih motivirali na uključivanje u razne sfere društvenog života i političke procese.

Projekt traje 14 mjeseci, odnosno od 1.2.2019. – 31.3.2020.

Projekt je financiran od strane EU kroz program „Erasmus+ KA2 Strateška partnerstva u oblasti mladih“