Prva lutkarska predstava u projektu “Moja škola – zajednica sa srcem”

U četvrtak 26. listopada pred više od 60 učenika i djelatnika OŠ Davorina Trstenjaka iz Kostajnice i područne škole Graboštani volonteri Udruge IKS izveli su predstavu “Budi cool, volontiraj”, što je prva od predstojećih lutkarskih predstava za učenike kroz dvije godine provedbe projekta “Moja škola – zajednica sa srcem”.

Volonteri su se potom predstavili djeci i razgovarali s njima o volonterstvu te o svojim iskustvima i razlozima iz kojih su počeli volontirati.

Predstava “Budi cool, volontiraj” prati dva dječaka kojima je tata zabranio igranje igrica na računalu pa se sad dosađuju na klupi preko puta sobe djeda Đure koji već odavno nije izašao u šetnju iz Doma za starije i nemoćne osobe. Tako snuždene i u potrazi za zabavom u prolazu ih susretne prijateljica Marica koja im potom objasni kako bi mogli svoje vrijeme provoditi volontirajući. Što se dalje zbilo u predstavi? Morat ćete pogledati u živo ili u videu koji ćemo objaviti na našem YouTube kanalu.

Predstavu su pripremili i izveli volonteri: Antonija Kihalić, Estela Toporan, Hana Jurković, Joshua Paton i Petra Božurić; a u pripremi, izvedbi i snimanju predstave pomagali su volonteri Daniel Barukčić i Simbad Hadžić.

Kroz dvije godine provedbe projekta “Moja škola – zajednica sa srcem”, radit ćemo radionice za učenike, održavat ćemo lutkarske predstave, provoditi edukaciju za škole i udruge, raditi na razvoju programa školskog volontiranja i održavati volonterske akcije za roditelje i djecu. U ovim aktivnostima uključit ćemo preko 1200 učenika osnovnih škola. Nakon predstave i razgovora i učenici su se okušali u “lutkarenju” pa su tako izveli svoju verziju predstave “Budi cool, volontiraj” koja je izmamila osmijeh svima prisutnima.

Osim predstave za djecu, održan je i prvi partnerski sastanak s osobljem škole Davorina Trstenjaka gdje su dogovorene brojne aktivnosti koje ćemo provoditi u partnerstvu sa školom ove i iduće školske godine. Veselimo se suradnji!

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.