Organizacijska podrška udruzi IKS -Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

Udruga IKS ulazi u novu fazu rasta nakon uspješne prijave za podršku u provedbi Strateškog plana organizacije za razdoblje 2022.-2024. Rezultate ćemo realizirati  uz podršku Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (ACF), sredstvima Norveškog financijskog mehanizma u iznosu od 60.000 EUR u cijelosti osiguranih kroz Program Fonda, od 1.09.2022. – 30.04.2024.

Dobra vijest za udrugu IKS:

Podrška u provedbi strategije daje nam mogućnost osnaživanja naših resursa, motivaciju i alate za ostvarenje naše misije i vizije. Investirat ćemo našu snagu i entuzijazam, podršku pojedinaca i zajednice, osnažiti organizaciju, izraditi novi Marketing i Komunikacijski plan i osigurati nove izvore financiranja za održivost udruge.

stara pozadina1 scaled - Organizacijska podrška udruzi IKS -Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

Slika 1: Od stare ljepotice u kojoj je djelovala udruga IKS ostalo je samo prizemlje prednje zgrade, koje je za sada sanirano, te čeka red na obnovu kao nezamjenjiva kulturna baština. 

novi pocetci1 scaled - Organizacijska podrška udruzi IKS -Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

Slika 2: Novi početci…kontejnere za Društveno-kulturni centar polako ćemo postaviti uz pomoć 3 različita projekta i fonda Europske unije (ESF) te UNicef podrške. 

Dobra vijest za naše sugrađane i korisnike udruge:

Neumorno radimo na izgradnji infrastrukture te uspostavi Društveno kulturnog centra (DKC) Petrinja kao mjesta zajedništva i solidarnosti te žarišta građanskih inicijativa. Poticanjem građanskog aktivizma te kreiranjem programa po mjeri građana stvaramo preudvjete održivog modela DKC Petrinja čije aktivnosti vraćaju nadu u bolje sutra, osnažuju mlade za ostanak i kreiranje okružja za dostojanstven život. 

Vizija DKC-a na kojoj radimo već dugi niz godina, a nakon potresa iz početka, slika je prostora u kojemu ima mjesta za svakog građanina s različitim pozadinskim pričama, ali povrh svega zajedničkom potrebom za boljim životom. Mjesto koje daje priliku za izražavanje različitih vještina, talenata, alata uz kontinuiranu podršku.  Ovo je mjesto inspiracije, motivacije i stvaranja pozitivnih promjena. 

Utjecaj organizacijske podrške na provedbu Strateškog plana:

Udruga strateški provodi mjere s ciljem razvoja organizacija, zajednica i usluga koje nudimo u regiji, širom Hrvatske pa tako i na međunarodnoj razini, čime stvaramo pozitivne promjene, utječemo na poboljšanje kvalitete života i rada za naše korisnike, suradnike, partnere i općenito šire građanstvo. 

Većinski dio našega vrlo bitnog rada izvan projekata kao što je navedeno u SPu, održavamo vlastitim sredstvima kroz volonterski angažman djelatnika, članova i podržavatelja u zajednici. Ove aktivnosti su nužne za naš opstanak i dugoročnu održivost, ne samo organizacije, već infrastrukture za aktivno građanstvo i demokratizaciju zajednica. Organizacijska podrška prvenstveno je bitna za održavanje kvalitetnih resursa, motivaciju, učinkovitije i brže djelovanje u strateškom pravcu i većeg utjecaja rada udruge u zajednici sto utječe na poboljšanje kvalitete života građana.

Veseli nas ova rijetka prilika gdje je naš rad i trud podržan financijski kroz period od 20 mjeseci, kako bi što kvalitetnije ostvarili brojne, i kako to nama priliči, vrlo ambiciozne rezultate. 

Cjelovit Strateški plan udruge IKS možete proučiti na sljedećem linku: 

Udruga IKS Strateški plan 2022.-2024 

Active citizens fund@4x - Organizacijska podrška udruzi IKS -Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

stara ljepotica scaled - Organizacijska podrška udruzi IKS -Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

Slika 3: Vesele boje solidarnosti građana, umjetnika, volontera, na zidu prizemlja kulturne baštine.