Novi projekt Udruge IKS “Moja škola – zajednica sa srcem”

U udruzi IKS vrlo smo sretni jer je naš projekt “Moja škola – zajednica sa srcem” dobio financijsku podršku iz Europskog socijalnog fonda! Posebno nas veseli činjenica da će se projekt provoditi u osam osnovnih škola s područja naše Banovine i naše Sisačko-moslavačke županije.

Projekt ćemo kroz dvije školske godine 2017./2018. i 2018./2019. provoditi u školama iz Gline, Hrvatske Kostajnice, Mečenčana, Jabukovca, Sunje, Hrastovice, Nebojana i Gore u suradnji s Volonterskim centrom iz Zagreba.

Zaposlenici i volonteri Udruge IKS

 

Kroz dvije godine provedbe, radit ćemo radionice za učenike, održavat ćemo lutkarske predstave, provoditi edukaciju za škole i udruge, raditi na razvoju programa školskog volontiranja i održavati volonterske akcije za roditelje i djecu. U ovim aktivnostima uključit ćemo preko 1200 učenika osnovnih škola.

Izradit ćemo i knjižicu s učeničkim radovima na temu volonterstva koju ćemo otisnuti u 2500 primjeraka, tako da svaka baka i djed dobiju svoj primjerak u kojemu je rad baš njihove unuke ili unuka. 🙂

Foto: dodjela ugovora (izvor: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva)

Za naš projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“, iz Europskog socijalnog fonda odobrena su nam sredstva u iznosu od 1.199.125,36 kuna. Projekt je usmjeren promoviranju volonterstva i vrijednosti koje volontiranje donosi, te građanskog obrazovanja i odgoja u osnovnim školama.

Provedba projekta „Moja škola – zajednica sa srcem“ kreće od danas, 1. kolovoza ove godine i trajat će dvije školske godine, odnosno do 31. srpnja 2019. Prvi partnerski sastanak bit će održan u prostorijama Udruge IKS 30. kolovoza.

Bit će to jedna lijepa priča. Veselimo se što smo za našu Banovinu privukli tolika sredstva, a još više se veselimo provedbi aktivnosti za učenike partnerskih osnovnih škola!

Partneri u projektu su nam: OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, OŠ Glina iz Gline, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore i područna škola u Nebojanu, OŠ Jabukovac iz Jabukovca, OŠ Sunja iz Sunje, OŠ Katarina Zrinska iz Mečenčana, Prva osnovna škola Petrinja PŠ Hrastovica i Volonterski centar Zagreb.

Zaposlenici Udruge IKS

 

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.