Foto natječaj Hrvatskog geološkog društva za udrugu IKS

Hrvatsko geološko društvo (HGD) već niz godina organizira izložbu fotografija geološke tematike. S obzirom da je izložba humanitarnog karaktera, nakon njenog završetka održava se aukcija fotografija, a prikupljeni prilozi uplaćuju se svake godine drugoj humanitarnoj udruzi. Ove godine je HGD odabrao baš udrugu IKS kao udrugu kojoj će uplatiti novac skupljen na aukciji.

S obzirom na nemile događaje, ove su godine upravo ciljali odabrati udrugu s potresom pogođenog područja (Sisačko-moslavačke županije). HGD shvaća i razumije u kakvim uvjetima trenutno rade udruge na našem području te se nada da će ovim javnim natječajem potaknuti i javne institucije RH da pruže institucionalnu podršku kako bi udruge uspjele zadržati svoje zaposlene i nastavile raditi za dobrobit cijelog društva.

Tema ovogodišnjeg natječaja su „Ge(a)ohazardi“. Od sudionika očekujemo fotografije o geološkim pojavama i motivima vezanim uz geohazarde (potresi, vulkani, klizišta, odroni, urušavanja,
poplave, zagađenja tla i vode), odnosno fotografije koje dokumentiraju pojavljivanje ili vjerojatnost pojavljivanja geoloških, geomorfoloških ili okolišnih procesa, pojava i stanja koji su
potencijalno opasni ili predstavljaju razinu prijetnje ljudskom životu, zdravlju i imovini ili okolišu – posebice vezano uz događaje koji su pogodili naše područje.
Pravo sudjelovanja na ovoj izložbi otvorenog tipa, osim članova HGD-a, imaju i svi ostali zaljubljenici u fotografiju, geoznanosti, prirodne ljepote. Članovi Organizacijskog odbora nemaju pravo
sudjelovanja.
PRAVILA ZA PRIJAVU FOTOGRAFIJA:
molimo da uz najviše tri (3) digitalne fotografije u jpg formatu, 40 cm duža stranica, 300 dpi. max veličine 5mb dostavite obavezno i sljedeće osnovne podatke:
• ime i prezime, zanimanje, adresu, kontakt telefon i e-mail adresu
• kratak naziv pojedinačnog djela, mjesto i godinu nastanka fotografije
Fotografije koje ne zadovoljavaju navedene uvjete neće se razmatrati.
Rok za slanje fotografija je 30. svibnja 2021. godine, a treba ih poslati na adresu elektroničke pošte: hgd.gea@gmail.com

Link na potpuni tekst natječaja: Poziv_Gea 2021