Dojmovi zaposlenice Emme s ”Akedemije aktivni(h) u zajednici”

Naša zaposlenica Emma Redžić sudjelovala je na treningu u Puli “Aktivni u zajednici” koju je provodila Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva od 18.03 do 20.03. 2022.

Na treningu je sudjelovalo  14 osoba iz nekoliko županija; Primorsko-goranske, Istarske, Karlovačke i naša zaposlenica Emma iz Sisačko-moslovačke županije, gdje je iznesla problematiku u svojoj lokalnoj zajednici. Svaka osoba je smišljala ideju za provedbu aktivnosti u svojoj zajednici, te kako doći od problema do društvenog programa uz pitanja što organizirati?, Tko će organizirati aktivnost?, Kako će se organizirati?, Kada i za koga je namjenjena aktivnost?. Izlaganjem osmišljenih ideja koje će se provesti usvakoj lokalnoj zajednici , djelila su se međusobna mišljenja i dodatne ideje za aktivnošću koje su isplanirane za provedbu . Naučili su kako probuditi vlastite osobne vještine potrebne za pokretanje društvenih programa na lokalnoj razini. Svi polaznici treninga također su se educirali kako se nositi sa burnoutom (nivo iznad stresa).Naša djelatnica Emma naučila je razne trikove i metode, u burnout situaciji uzeti tri minute za sebe zatvoriti oči i ne misliti o ničemu nego o sebi, zagrliti nekoga kraj sebe. Naučila je metodu kako stvoriti ideju, te kako doći do provedbe aktivnosti na temelju problematike u zajednici . Emma je oduševljena treningom u Puli, te jedva čeka vlastitu ideju provesti u aktivnost u lokalnoj zajednici.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.