Baby handling radionice u dkc-u Petrinja

”Baby handling radionice u DKC-u Petrinja”

idući termin: 31.05.2023 u 17:00

”Baby handling” naziv je edukativnih radionica koje u prostoru Društvenog kulturnog centra Udruge IKS u Turkulinovoj 9, organizira petrinjska Udruga BRAVO u suradnji s Vesnom Ćosić – bobath neurorazvojnom fizioterapeutkinjom u sklopu projekta ”Uz Bravo rastemo zdravo”.

Razumijevanje pravilnog razvoja i potreba djeteta pomaže u roditeljskom samopouzdanju, a djetetu omogućuje dobre temelje za daljnji razvoj. Baby handling uključuje niz postupaka pravilnog postupanja s djetetom od samog rođenja pa sve dok dijete samostalno ne prohoda. Koristeći ga u svakodnevnoj rutini, stimulira se djetetov motorički i cjelokupan razvoj.

Prošlog tjedna(17.05.2023.) održala se radionica namijenjena trudnicama, roditeljima, članovima obitelji, stručnjacima i ostalim zainteresiranim polaznicima koji žele naučiti kako pravovremenim i ispravnim postupcima kroz svakodnevne aktivnosti poput podizanja, spuštanja, držanja, nošenja, hranjenja, kupanja i presvlačenja djeteta te kroz igru s njim, razvijati pravilne obrasce kretanja, neophodnih za daljnji razvoj motorike.

U sklopu radionice, polaznici će se upoznati s osnovama „baby handlinga“ u smislu pravilnog postupanja s djecom, tako da se preveniraju odstupanja u smislu hipo ili hipertonusa te će polaznicima biti demonstrirano kako da obavljaju sve funkcionalne aktivnosti sa svojom djecom, a da na taj način potiču pravilan neuromotorni razvoj.
WhatsApp Image 2023 05 18 at 12.46.06 1024x768 - Baby handling radionice u dkc-u Petrinja

Ako niste stigli na prošlu, pozivamo Vas da se pridružite već idućeg tjedna na još jednoj uvodnoj radionici o baby handlingu koja će se održati 31.05.2023. s početkom u 17h u prostorijama DKC-a Petrinja (Turkulinova 9).

 

#dkcpetrinja #acforganizacijskapodrška #babyhandling #gradpetrinja.

 

Projekt ”Uz Bravo rastemo zdravo” realiziran je sredstvima Grada Petrinje.