EKO AKCIJA (i dobra zezancija)

Prijepodne je, srećom, bilo bez kiše pa su se članovi Udruge IKS i ostali petrinjski surferi odazvali akciji “Dan čišćenja” koju je organizirala Turistička zajednica grada Petrinje.
Pridružili su nam se i osnovci iz 2. c razreda I Osnovne škole (voditeljica Anka Ivanović), 6. i 8. razredi Osnovne škole Mate Lovraka (voditeljica Ivana Kutle), eko grupe srednjoškolaca iz 4.d i 2.d razreda (voditeljice Višnja Kovač Vezmanović i Šeherzada Tolić) i ostali građani Petrinje.

Kako je bilo na akciji?
Super. O tome opširno u nastavku 🙂

Malo tko je mogao ostati ravnodušan na petrinjsko šetalište danas. Sunce samo ponekad izviri iznad drveća, Petrinjčica žubori, a na njezinim obalama mladost i smijeh… Dok gledaš sve te ljude koji su se odazvali akciji čišćenja u glavi ti se postavalja pitanje: tko onda svo to smeće baca?!

Nije da se žalimo, ali petrinjski su surferi dobili najprljaviji dio šetnice, i to onaj što vodi iz Arhove ulice preko pješačkog mostića. Istina, lokacija je mala, ali prenatrpana smećem! I to smećem koje je tamo pustilo korjenje! Časna riječ, kad povučeš mali komadić neke vrećice koja viri iz šiblja izvučeš 3 metra najlona ispod zemlje!!

Pogledajte ovog vrijednog člana naše udruge lijevo. Ovaj bogat ulov definitivno nije som. Radi se o komadu tkanine koji je iskopan iz zemlje. Nenamjerno. Virio je samo rukav……

Možda su organizatori htjeli vidjeti forumaše kako odustaju pred tim teškim zadatkom, kako vade laptope, te pišu tugaljiva pisma žalbe gradonačelniku??
Možda su mislili da smo mi neki slabići sa naočalama i staklima debljim od dna staklenke?! 😉


Međutim, vrijedni se surferi pred gomilom smeća nisu dali obeshrabriti. O-ho-ho! Pa nismo mi od jučer! (točnije, neki od nas pamte i podijeljenu Njemačku, Bebeka iz mladih dana, Univerzijadu