“Zelena čistka”

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić – Gora koja je svojim angažmanom i trudom stekla status “Eko-škole” poznata je po svom lijepom i urednom okolišu a za to su zaslužni učenici i djelatnici škole. U sklopu EU projekta “Moja škola-zajednica sa srcem” koju provodi Udruga IKS sa sedam partnerskih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji organizirana je volonterska akcija “Zelena čistka”. U spomenutoj aktivnosti sudjelovali su lokalni volonteri i zaposlenici Udruge IKS te učenici i učitelji/učiteljice kao i nenastavno osoblje OŠ Gora. CIjelu aktivnost snimala je projektna školska videoaktivistička skupina koja je i montirala ovaj video.

Ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić-Gora Valentina Vujnović istaknula je kako djeca vole sudjelovati u volonterskim akcijama jer to razvija društvenu solidarnost i promiče ljudske vrijednosti, a cilj je probuditi svijest o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom te promoviranju volontiranja i volonterskih aktivnosti koje potiču sugrađane na uključivanje u volonterstvo. Uz pomoć mentorice Estele iz Udruge IKS i učitelja Domagoja Cindrića videoaktivisti su snimili i montirali video o volonterskoj akciji “Zelena čistka” koji ima kadrove prekrasnog okoliša te govori zašto je važno aktivno i odgovorno sudjelovati u svojoj zajednici.

Link za video:https:https://www.youtube.com/watch?v=os77m5jRjo4&feature=youtu.be

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.